Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΝΑΥΤΙΛΟΣ: 18η Αποστολή "Σταγόνα Αγάπης" στο Αιγαίο, Αη Στράτης 2016

1 Ιουλίου, 2016

ΝΑΥΤΙΛΟΣ: 18η Αποστολή "Σταγόνα Αγάπης" στο Αιγαίο, Αη Στράτης 2016

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε την 18η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2016, Προορισμός μας αυτή τη φορά ήταν ο ‘Αη Στράτης. 

nautilos-stagona-18-i

Η αποστολή ξεκίνησε την 18η Μαίου, όπως είχε προγραμματιστεί, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Πέντε σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν από το Λαύριο με 25 επιβαίνοντες, μέλη της Λέσχης, Γιατρούς και τον εικονολήπτη και τον Δημοσιογράφο του ALPHA TV. Μαζί τους μετέφεραν τα υλικά και τον εξοπλισμό για τα Ιατρεία και ξεκίνησαν έτσι για το ταξίδι των 145 περίπου ναυτικών μιλίων.

nautilos-stagona-18-r

nautilos-18-a

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ένα φορτηγό με τα εφόδια και τον εξοπλισμό που είχαμε συγκεντρώσει από τους εξαιρετικά σημαντικούς Χορηγούς μας, για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λιμενικό Σταθμό, καθώς και τα φάρμακα, αλλά και τα αναλώσιμα υλικά, για το τοπικό Ιατρείο, έφυγε με το πλοίο της γραμμής από το Λαύριο. Τα έξοδα μετάβασης του φορτηγού ήταν χορηγία της HELLENIC SEAWAYS. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι, η προσφορά των Χορηγών ήταν και πάλι άμεση, καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού τις ανάγκες του ακριτικού νησιού μας.

nautilos-stagona-18-wnautilos-stagona-18-unautilos-stagona-18-enautilos-stagona-18-tΤα Ιατρεία, Ορθοπεδικό, Παιδιατρικό – ΩΡΛ, Καρδιολογικό, Παθολογικό και Ουρολογικό, λειτούργησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου οι Γιατροί ήταν στα Ιατρεία τους από το πρωί στις 09:00 μέχρι το απόγευμα. Την γραμματειακή υποστήριξη των ιατρείων την είχαν αναλάβει δύο Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», ανά Γιατρό και Ιατρείο.  Ένας πολύ σημαντικός αριθμός κατοίκων εξετάστηκαν του νησιού εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής μας. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου η προσέλευση στα Ιατρεία δεν ήταν δυνατή λόγω της κατάστασης των ασθενών, οι γιατροί έκαναν επίσκεψη στο σπίτι.

nautilos-stagona-18bnautilos-stagona-18-qΤην Παρασκευή 20 Μαίου, έγινε η τελετή παράδοσης των εφοδίων και του εξοπλισμού, δωρεά των σημαντικών χορηγών μας, στο χώρο συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Η παράδοση έγινε στην Δήμαρχο, τους υπευθύνους των σχολείων, καθώς και στον Γιατρό του τοπικού Ιατρείου. Ακολούθησε δείπνο από τη Δήμαρχο στα Μέλη της αποστολής, σε μία από τις ταβέρνες που βρίσκονται στο λιμάνι του Άη Στράτη.

Το Σάββατο 21 Μαίου η αποστολή πήρε τον δρόμο της επιστροφής, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με μία στάση στη Σκύρο για ανεφοδιασμό και διανυκτέρευση.

nautilos-stagona-18-d nautilos-stagona-18-f nautilos-stagona-18-g nautilos-stagona-18-h nautilos-stagona-18-j nautilos-stagona-18-k

nautilos-stagona-18-l

nautilos-stagona-18-s

nautilos-stagona-18-y

Το Δ.Σ. και τα Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους εθελοντές Γιατρούς για την συμμετοχή τους και τη δράση τους στην 18η Αποστολή “Σταγόνα Αγάπης” στο Αιγαίο, αλλά και τους σημαντικούς Χορηγούς μας, που για ακόμα μια φορά έδειξαν την κοινωνική τους ευαισθησία και μας έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε μια ακόμα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ της Αποστολής:

  • –     JOTUN Hellas: Χορηγός καυσίμων, κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης των σκαφών
  • –     SOS Γιατροί: Δωρεάν Ιατρεία (www.sosiatroi.gr)
  • –     Πλαίσιο: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού και γραφική ύλη
  • –     Panasonic-intertech: Προσφορά Ηλεκτρονικού εξοπλισμού
  • –     ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ: Καρέκλες για το σχολείο
  • –     ΚΛΕΙΔΑΣ: Παιδαγωγικά παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό
  • –     ΚΟΥΠΠΑΣ  (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ & ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ): Mεταλλικές κουκέτες / κρεβάτια και στρώματα για το νηπιαγωγείο
  • –    ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ: Παιχνιδόσπιτο για το νηπιαγωγείο
  •      Σύγχρονος Ασκληπιός: Φάρμακα και αναλώσιμα υλικά Ιατρείου (www.sychronosasklipios.gr)
  • –     Βαγγέλης Μάζης: Μεταφορά του εξοπλισμού με Φορτηγό στον Άη Στράτη.
  • –    Hellenic Seaways: Μεταφορά του Φορτηγού και δημοσιογράφων στον Άη Στράτη.
  • –    Ελίν: Έκπτωση στην τιμή των καυσίμων σε πρατήρια της εταιρείας
  • –    Alpha TV: Χορηγός Επικοινωνίας
  • –    Rib and Sea: Χορηγός Επικοινωνίας
  • nautilos-stagona-18
Tags
Ναυτίλος Αη Στράτης [jetpack-related-posts]
Comodo SSL