Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ελένη Φούφα

Καλαμάρια γεμιστά

30 Ιουλίου, 2015

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμάρια γεμιστά

Για τη συνταγή για τα γεμιστά καλαμάρια θα χρειαστούμε:

Υλικά
1 κιλό καλαμάρια (περίπου
6 τεμάχια)
250 γρ. ρετσίνα
250 ρύζι Καρολίνα
125 γρ λάδι
125 γαρίδες καθαρισμένες
75 γρ κουκουνάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα κονκασέ
1 ποτήρι νερό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα καλαμάρια και ξεχωρίζετε τα κεφάλια από τα σώματα, αφαιρώντας το μελάνι, την κύστη, τα εντόσθια και το λεπτό κόκαλο.
Ψιλοκόβετε τα κεφάλια και τα πλοκάμια και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το ρύζι, το γυρνάτε μερικές φορές και αμέσως ρίχνετε τα πλοκάμια και τα κεφάλια.
Σβήνετε με το μισό κρασί και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τις γαρίδες, την ντομάτα, τα κουκουνάρια (τα οποία εάν θέλετε μπορείτε να τα ροδίσετε με λίγο βούτυρο), τον μαϊντανό, τον άνηθο και το μισό ποτήρι νερό.
Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αφήνετε λίγο το μείγμα να κρυώσει και γεμίζετε με αυτό τα καλαμάρια.
Βάζετε τα γεμισμένα καλαμάρια σε μια πλατιά κατσαρόλα, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο κρασί και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.
Σερβίρονται κρύα ή ζεστά κομμένα σε ροδέλες.

Tags
Συνταγές Καλαμάρια Γεμιστά Συνταγή
Comodo SSL