Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αγώνας Ταχυπλοΐας Κέρκυρα 2014

9 Οκτωβρίου, 2015

Αγώνας Ταχυπλοΐας Κέρκυρα 2014

O Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών Κέρκυρας (ΟΦΣΚ) διοργάνωσε και φέτος την δεύτερη αγωνιστική του κυπέλλου σκαφών και jetski στο όµορφο νησί της Κέρκυρας.
Σκάφη και jet από όλη την Ελλάδα, έδωσαν το ραντεβού τους στο νησί των Φαιάκων Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Ιουνίου προσφέροντας πλούσιο θέαµα µε αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις κρατώντας το ενδιαφέρον του κόσµου αµείωτο.
Ο αγώνας έγινε µε τη συνεργασία και την υποστήριξη της Ελληνικής Λέσχης Ταχυπλοΐας που ήταν υπεύθυνη για τους αγώνες pwc, αλλά και την πολύτιµη βοήθεια του ΛΕΤΑΦ Μακρύγιαλου και συγκεκριµένα του προέδρου Γιώργου Κάβουρα όπου συµµετείχε ενεργά σε όλη την διοργάνωση.
Σάββατο πρωί, στη γραµµατεία των αγώνων που είχε στηθεί µπροστά από την Γαρίτσα, βρέθηκαν οι Κώστας ∆ιαµάντης από την ΕΛΤ και η σύζυγός του Ελένη, καθώς και ο ∆ηµήτρης Ρούσσος ο οποίος είχε και χρέη εκφωνητή του αγώνα. Ο Σπύρος Κρητικός, ο αντιπρόεδρος Κώστας Μάστορας, ο Θοδωρής Κρητικός, ο Πέτρος Σαµουλίδης και όλα τα υπόλοιπα µέλη του ΟΦΣΚ έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό για να γίνουν όλα στην ώρα τους χωρίς καθυστερήσεις.


Την πρώτη ηµέρα πραγµατοποιήθηκαν οι αγώνες τριγώνου όπου για λόγους ασφαλείας τα σκάφη δεν έχουν συγκυβερνήτη. Στη κατηγορία τουρισµού ξεχώρισε ο Βάκης Μοναστηριώτης µε το Attack, ο οποίος βρέθηκε στη πρώτη θέση της Κατηγορίας Τουρισµού 200 Hp αλλά και της γενικής, στη πρώτη θέση της Τουρισµού 225 Hp ήταν ο Σωτήρης Σουέρεφ και στην Τουρισµού 175 Hp ο Τάσος Νεραντζής. Στη Sport ο Νίκος Καραγιαννόπουλος µε Apache προηγήθηκε της κατηγορίας 3500 cc και ο Θοδωρής Κρητικός στη Sport 2.500 cc.
Επίσης την ίδια µέρα έγινε και ο αγώνας των Jet µε τον Βαγγέλη Ζούµπερη να βγαίνει πρώτος στα Pro Ski, τον Νίκο Φλώρο στα Limited και τον Χάρκα στα Dragster.

agonas_kerkyra_5 agonas_kerkyra_4 agonas_kerkyra_3 agonas_kerkyra_2agonas_kerkyra_7 agonas_kerkyra_8

Το βράδυ πραγµατοποιήθηκε η εκδήλωση για τους αγωνιζόµενους αλλά και όλους τους επισκέπτες στη Μαρίνα των Γουβιών, σε έναν όµορφο χώρο όπου ο βασικός διοργανωτής Σπύρος Κρητικός χαιρέτισε τους καλεσµένους, ευχαρίστησε τους χορηγούς και απένειµε τιµητική πλακέτα στον Γιάννη ∆εληπούλιο για την προσφορά του στους αγώνες ταχυπλοΐας και τη βοήθεια που έχει προσφέρει σε κάθε σχετική διοργάνωση. Επίσης τιµητική πλακέτα έλαβαν και οι γυναίκες αγωνιζόµενοι όπως η Στεφανία ∆εληπούλιου όπου συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας ακολουθώντας τα χνάρια των δύο αδερφών της Άγγελο και Γιάννη.
Τη δεύτερη ηµέρα πραγµατοποιήθηκε ο αγώνας offshore µε το σκάφος Attack του Μοναστηριώτη να ξεχωρίζει και πάλι, µε συνοδηγό τη Βίκυ Πηγή, και πάντα για την γενική Τουρισµού.
Στα τουρισµού 175 πρώτοι τερµάτισαν οι Τάσος Νεραντζής – Κων/νος Συναδινός µε Attack, και τρίτοι οι Σωτήρης Σουέρεφ – Μαρία ∆οϊκα εξίσου µε σκάφος Attack.
Στη Sport πρώτος και πάλι ο Καραγιαννόπουλος µε συνοδηγό τον Τάκη Γεωργιάδη και στην κατηγορία Sport 2.500 cc οι Θοδωρής Κρητικός – Κώστας Σκαµνάκης µε το «ιστορικό» Attack µε τις πολυάριθµες συµµετοχές. Όσον αφορά τα JetSki στη κατηγορία ProSki πρώτος ήταν ο Αντώνης Γατσούλας, στη Limited ο Γιάννης Λεµπέσης όπως και στα Dragster.

agonas_kerkyra_6
Σε άκρως πανηγυρικό κλίµα ακολούθησαν οι απονοµές και οι τιµητικές πλακέτες σε όσους βοήθησαν, µέχρι που πήρε το λόγο ο Σπύρος Κρητικός και ανακοίνωσε βαθιά συγκινηµένος ότι αποχωρεί από τον όµιλο και τους αγώνες, δίνοντας την σκυτάλη στους νεότερους του ΟΦΣΚ. Όλοι τον χαιρέτησαν µε το πιο ζεστό χειροκρότηµα και µε την ευχή να είναι πάντα στο πλευρό τους.
Ευχαριστούµε τον ΟΦΣΚ για την πρόσκληση και ευχόµαστε πάντα διάθεση και µεράκι για τέτοιες διοργανώσεις.

Tags
ΕΛΤ Αγώνες Ταχυπλοΐας Όµιλος Φουσκωτών Σκαφών Κέρκυρας Κέρκυρα Αγώνες Φουσκωτών [jetpack-related-posts]
Comodo SSL