Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ηλεκτρικοί μηχανισμοί ανέλκυσης παραγαδιού

28 Ιουλίου, 2015

Ηλεκτρικοί μηχανισμοί ανέλκυσης παραγαδιού

Το παραγάδι αποτελεί έναν από τους πιο παραδοσιακούς τρόπους ψαρέματος. Η φιλοσοφία του δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου, στο πέρασμα του χρόνου. Η μόνη αλλαγή που έχει επέλθει, αφορά στον εκσυγχρονισμό του ως προς την ανέλκυση του παραγαδιού, η οποία και αποτελεί το δυσκολότερό του μέρος. Οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών μηχανισμών ψαρέματος, έχουν εισέλθει δυναμικά και κατασκευάζουν αξιόλογους μηχανισμούς, ικανούς να ανεβάσουν το παραγάδι μας ακόμη και από αβυσσαλέα βάθη, τα οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια φάνταζαν αδύνατα να ψαρευτούν. Δε σταμάτησαν όμως στην απλή κατασκευή, αλλά προχώρησαν ακόμα περισσότερο, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και εξοπλίζοντας τα εργαλεία τους με πρόσθετες δυνατότητες. Θέλοντας λοιπόν να ικανοποιήσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη μερίδα ψαράδων, κατάφεραν με τους ίδιους αυτούς μηχανισμούς ανέλκυσης, να μπορεί ο ψαράς να τους μετατρέπει εύκολα σε μηχανισμούς καθετής ή συρτής βυθού. Τρεις από τους κορυφαίους αυτούς μηχανισμούς είναι ο S21από την Deep Fishing, ο Beast από την DOLPHIN και ο SP200 από τη HOBBY.

BEAST από την DOLPHIN

beast-dolphin

 

Πρόκειται για ένα μηχανισμό παραγαδιού μικρού όγκου, προορισμένο για να φέρνει στην επιφάνεια ψάρια από βάθη 400-500 μέτρων, ενώ μπορεί επίσης να μετατραπεί εύκολα σε μηχανισμό καθετής ή συρτής, με τη χρήση των κατάλληλων αξεσουάρ. Κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι 316, με πανίσχυρους μαγνήτες Νεοδυμίου και νέο μοτέρ βιομηχανικού τύπου της Transtenco, ισχύος 250 ή 300 Watts. Η ταχύτητα περιστροφής του κεντρικού άξονα είναι 100-120 στροφές/λεπτό, ενώ διαθέτει επίσης σύστημα διπλού συμπλέκτη με προοδευτική ρύθμιση φρένων τύπου lever drag, που του χαρίζει τρομερές ελκτικές δυνατότητες.
Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί από μηδενική βάση και με εντελώς πρωτοποριακή φιλοσοφία, χρησιμοποιώντας ένα μόνο ιμάντα, ειδικής κατασκευής και πολύ απλό στη λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά το συνολικό βάρος και κατεβάζοντας ανάλογα το κόστος αγοράς του. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορεί να τραβήξει το ίδιο άνετα, από 60άρα πετονιά έως και 8 χιλιοστά σχοινί, χωρίς ενοχλητικά πατιναρίσματα.
DOLPHIN
τηλ.: 210 5746.330,
www.dolphinfishing.gr

S21 από την DEEP FISHING

s21-deepfishing
H εταιρεία Deep Fishing, μας παρουσιάζει έναν καινούργιο μηχανισμό παραγαδιού, με δυνατότητα μαζέματος χωρίς καμία δική μας παρέμβαση, ενώ το παραγάδι πέφτει μόνο του μέσα στη λεκάνη. Ο μηχανισμός αυτός μπορεί να συνεργαστεί με διακόπτη ποδιού για ευκολότερη χρήση, αλλά μπορεί επίσης να εκτελέσει συρτή βυθού, βαθιά καθετή ή να χρησιμοποιηθεί στο vertical jigging, κάνοντας ελάχιστες μετατροπές. Είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτη κοιλοδοκό 12 Χ 12 Χ 31,5 εκ., με 3 χιλ. πάχος και συνοδεύεται από επίσης ανοξείδωτη καρούλα και βάση στήριξης. Διαθέτει ένα πρωτοποριακό μοτέρ βιομηχανικού τύπου, ισχύος 200-300 Watts, με δύο περιελίξεις, δύο ταχυτήτες (αργή και γρήγορη), τρία καλώδια παροχής 12 volts και τρεις ψύκτρες (καρβουνάκια), ώστε όλα μαζί να απαρτίζουν ένα εξαιρετικά στιβαρό σύνολο. Στην πρόσοψη του κουτιού υπάρχει αμπερόμετρο, σε ειδική θήκη για να προστατεύεται από τυχόν χτυπήματα, διακόπτης απεμπλοκής (quick stop) και διακόπτης επιλογής ταχύτητας δύο θέσεων, για να μπορούμε να επιλέγουμε σε ποια ταχύτητα θέλουμε να δουλεύει ο μηχανισμός.
ΠΑΤΣΗΣ Σ. ΣΠΥΡΟΣ
τηλ.: 210 5757.822,
www.deepfishing.gr

SP200 από την HOBBY

sp200-hobby
Πρόκειται για ένα μηχανισμό παραγαδιού από 100% ανοξείδωτο ατσάλι 316, με μετάδοση κίνησης μέσω αλυσίδας και καβαλέτο, έτσι ώστε το φορτίο να μην πέφτει πάνω στο μειωτήρα αλλά στο καβαλέτο, ελαχιστοποιώντας τις φθορές στο μοτέρ. Ο μηχανισμός περιλαμβάνει δύο μοτέρ της Bosch, με δύο ταχύτητες και δύο φρένα. Η λειτουργία του είναι απολύτως αυτόματη -χωρίς δηλαδή να χρειαστεί καθόλου να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας-, με ειδικούς οδηγούς που πλαγιάζουν τα αγκίστρια και δεν τα αφήνουν ποτέ να μαγκώσουν. Η μετατροπή του σε μηχανισμό συρτής ή βαθιάς καθετής γίνεται πανεύκολα, λύνοντας μόνο μια βίδα και ενσωματώνοντας το μεταλλικό καλάμι ή τοποθετώντας καρούλα στον άξονα, αντίστοιχα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΠΑΤΕΣΤΗΣ
τηλ.: 210 5987325, 6956303316
www.hobbyfishing.gr

Comodo SSL