Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιάννης Κακαβογιάννης

Εξειδικευµένα τσαπαριά της LINEAEFFE και RLINEA

31 Αυγούστου, 2016

Εξειδικευµένα τσαπαριά της LINEAEFFE και RLINEA

 

Το ψάρεµα µε τσαπαρί είναι µια παραδοσιακή, δηµοφιλής τεχνική, που µπορεί να µας φέρει ψάρια όλες σχεδόν τις εποχές του χρόνου, µε αποκορύφωµα τους καλοκαιρινούς µήνες. Η πρώτη αρµατωσιά µπορεί να ξεκίνησε µε φτερά γλάρου για να προσελκύσει τα ψάρια τα οποία την έβλεπαν σαν κοπαδάκι µε µικρόψαρα καθώς κινιόταν στο νερό, όµως γρήγορα εξελίχθηκε, και στις µέρες µας έχουµε πλέον πολύπλοκες κατασκευές-κοµψοτεχνήµατα.

Η LINEAEFFE, αλλά και η RLINEA, ακολουθώντας τους ρυθµούς της εποχής δηµιούργησαν µια µεγάλη γκάµα από αρµατωσιές τσαπαριού, που απευθύνονται τόσο σε καθηµερινά ψαρέµατα τσαπαριού για αφρόψαρα, όσο και σε εξειδικευµένες κατασκευές για συγκεκριµένα είδη ψαριών, για µεγάλα µεγέθη αλιευµάτων, για να ψαρευτούν ως καθετή µε τη προσθήκη δολώµατος, να λειτουργήσουν ως τσαπαροσυρτές κ.ά.

Εµείς από τη µεγάλη αυτή γκάµα αρµατωσιών επιλέξαµε να σας παρουσιάσουµε κάποιες χαρακτηριστικές, ώστε να πάρετε µια πρώτη γεύση από την ποικιλία που µπορείτε να βρείτε αν αποταθείτε στους κατά τόπους καταστηµατάρχες.


Αρµατωσιά µε πολύχρωµες φούντες, ασηµένιες τρίχες και κόκκινη κλωστή στο αγκίστρι, 6 µεγάλου µεγέθους αγκίστρια σε µικρά παράµαλλα που φέρουν φωσφορίζουσες χάντρες.

tsapariaRLINEA_01

Eιδικά µελετηµένη για ψαρέµατα σε βαθιά νερά.


Αρµατωσιά µε χρωµατιστές φούντες. Με 7 νίκελ αγκίστρια νούµερο 6, παράµαλλο διαµέτρου 0,30 χιλιοστών και µάνα διαµέτρου 0,40 χιλιοστών.

tsapariaLINEAeffe_01

Kατάλληλη για κολιούς, σκουµπριά και κοκάλια.


Αρµατωσιά µε δέρµα ψαριού, πολύχρωµες τρίχες και έντονο κόκκινο και πράσινο χρωµατισµό στο δέσιµο του αγκιστριού. Με fluorocarbon πετονιά και 10 παράµαλλα µήκους 8 εκατοστών.

tsapariaRLINEA_02

Aποτελεί µια πρόταση για τα κοπαδιαστά ψάρια.


Ειδική αρµατωσιά όπου αντί για φούντες και φτεράκια φέρει στα αγκίστρια πλαστικά οµοιώµατα γαρίδας ή καραβίδας. Με fluorocarbon πετονιά για καλύτερα αποτελέσµατα και µικρές φωσφορίζουσες χάντρες.

tsapariaRLINEA_03

Aποτελεί µια εναλλακτική πρόταση για εξειδικευµένα ψάρια, αλλά και για αυτούς που χρησιµοποιούν το τσαπαρί σαν καθετή.


Αρµατωσιά µε fluorocarbon παράµαλλα της RLINEA. Με 7 χρυσά αγκίστρια µεγέθους 3, παράµαλλο µήκους 15 εκατοστών και διαµέτρου 0,33 χιλιοστών, και µάνα διαµέτρου 0,41 χιλιοστών. Φέρει πολύχρωµες φούντες και φωσφοριζέ χάντρες.

tsapariaRLINEA_04

Κατάλληλο για βαθιά ψαρέµατα και γενικά µεγάλου µεγέθους ψάρια.


Eξειδικευµένη αρµατωσιά της LINEAEFFE, η οποία φέρει στα αγκίστριά της µικρά
σιλικονούχα χταποδάκια διαφορετικών χρωµατισµών.

tsapariaLINEAeffe_02

Μπορεί να ψαρέψει µε την κλασσική µέθοδο του τσαπαριού, αλλά και να λειτουργήσει ως τσαπαροσυρτή κοντά στην επιφάνεια, τους µήνες που τα κυνηγιάρικα ψάρια κατακλύζουν τις ακτογραµµές µας.


Αρµατωσιά µε δέρµα ψαριού, πολύχρωµες µικρές φουντίτσες, µικρά σχετικά αγκίστρια και µικρές φωσφορίζουσες χάντρες.

tsapariaLINEAeffe_03

Απευθύνεται κυρίως στα κοπαδιάρικα ψάρια, αλλά και σε αυτά µε σχετικά µικρό στόµα, όπως σαρδέλες, φρίσσες, γόπες.


Αρµατωσιά που µπορεί να ψαρευτεί αυτόνοµα ως τσαπαρί, αλλά επίσης αποδίδει τα µέγιστα αν δολωθεί και χρησιµοποιηθεί ως καθετή σε βαθιά σχετικά νερά.

tsapariaLINEAeffe_04

Λυθρίνια, µουσµούλια, σκαθάρια, µπαλάδες, τα ψάρια στα οποία απευθυνόµαστε συνήθως, µαζί µε όλα ασφαλώς τα αφρόψαρα.


Αρµατωσιά µε κόκκινα, ίσια, κοφτερά αγκίστρια, που φέρουν πολύχρωµες φούντες και τρίχες.

tsapariaLINEAeffe_05

Απευθύνεται σε όλα τα γνωστά µας αφρόψαρα, µε εξειδίκευση στους κολιούς, τα σκουµπριά και τα σαφρίδια.


  • Αφοί Ρογδάκη
  • www.rogdakis.gr
  • 2310309088

 

 

Comodo SSL