Site icon Boat & Fishing

Καλαμάρια – γίγαντες 17 κιλών στα ρηχά της Μυκόνου

Δύο καλαμάρια–γίγαντες, βάρους περίπου 17 κιλών και μήκους σχεδόν ενός μέτρου, εντοπίστηκαν να κινούνται αργά στα ρηχά νερά της παραλίας και αλιεύτηκαν τον Ορνό της Μυκόνου.

Το ασυνήθιστο θέαμα προκάλεσε έκπληξη σε λουόμενους και κατοίκους, καθώς τέτοιου μεγέθους καλαμάρια σπανίως εμφανίζονται τόσο κοντά στην ακτή.

Κάτοικος του νησιού βούτηξε και κατάφερε να τα ακινητοποιήσει, πριν μεταφερθούν στην ξηρά και παραδοθούν στο γνωστό εστιατόριο Apaggio στον Ορνό.

Ο ιδιοκτήτης Λευτέρης Σικινιώτης επιβεβαίωσε ότι το μέγεθος των δύο καλαμαριών είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για την περιοχή και την εποχή, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοποίησή τους απαιτεί εντελώς διαφορετική διαδικασία προετοιμασίας από τα συνηθισμένα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα καλαμάρια μπορούν να αξιοποιηθούν είτε ως λεπτοκομμένο καρπάτσιο είτε ως γεμιστά, με τη μαγειρική τους προετοιμασία να απαιτεί τεράστιες ποσότητες υλικών.

Μόνο για τη γέμιση ενός καλαμαριού χρειάζονται περίπου 7 κιλά φέτα και σχεδόν 20 κιλά σπανάκι.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Exit mobile version