Site icon Boat & Fishing

Στην Αθήνα για τους λαγοκέφαλους οι αλιείς της Κρήτης

Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, στις 9:30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα κρίσιμη συνάντηση για τους αλιείς της Κρήτης, με αντικείμενο το πιλοτικό πρόγραμμα αποζημίωσης για τους λαγοκέφαλους.

Εκπρόσωποι αλιευτικών συλλόγων από το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία θα συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την υπογραφή και ενεργοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλιέων Νομού Ηρακλείου, Γιάννη Ανδρουλάκη, η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στον υπουργό.

Θα προηγηθεί τεχνική σύσκεψη με τη διευθύντρια Αλιείας του ΕΛΚΕΘΕ, Μαρία Στουμπούδη, και την εκπρόσωπο της επιστημονικής επιτροπής, Παρασκευή Καραχλέ.

Το πιλοτικό πρόγραμμα προβλέπει αποζημίωση 6,5 ευρώ ανά κιλό λαγοκέφαλου που θα αλιεύεται.

Παρότι το ύψος της αποζημίωσης δεν καλύπτει πλήρως τις προσδοκίες των επαγγελματιών, οι ίδιοι το αντιμετωπίζουν ως πρώτο θεσμικό βήμα αναγνώρισης του προβλήματος και βάση για μελλοντική βελτίωση των όρων.

Το λαγόψαρο έχει εξελιχθεί σε σοβαρή απειλή για την αλιεία στην Κρήτη, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές σε δίχτυα και εξοπλισμό, απώλεια αλιευμάτων και σημαντική μείωση εισοδήματος.

Μέσω του προγράμματος επιχειρείται τόσο ο περιορισμός του πληθυσμού του όσο και η οικονομική στήριξη του κλάδου.

Πηγή: ekriti.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Exit mobile version