Site icon Boat & Fishing

Σύγκρουση τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο στο Πορτοχέλι, συνελήφθη ο ένας κυβερνήτης

Στη σύλληψη ενός 65χρονου Γάλλου κυβερνήτη ταχύπλοου οδήγησε η σύγκρουση δύο σκαφών στην είσοδο του λιμένα στο Πορτοχέλι, που είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου ενημερώθηκε για σύγκρουση επαγγελματικού τουριστικού σκάφους με ελληνική σημαία, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα (δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί), με ταχύπλοο σκάφος σημαίας Νήσων Κουκ που μετέφερε δύο άτομα, υπηκόους Γαλλίας και Σουηδίας, στην είσοδο του λιμένα Πορτοχελίου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ πέντε ιδιωτικά σκάφη κλήθηκαν να συνδράμουν.

Τελικά, και τα δύο σκάφη κατέπλευσαν με ιδία μέσα στο λιμάνι, συνοδευόμενα από το ΠΛΣ, αποβιβάζοντας με ασφάλεια όλους τους επιβαίνοντες.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα δύο σκάφη, χωρίς τραυματισμούς ή εισροή υδάτων. Δεν εντοπίστηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου συνέλαβε τον 65χρονο Γάλλο κυβερνήτη του ταχύπλοου, με την κατηγορία της «διατάραξης ασφάλειας υδάτινης συγκοινωνίας» (άρθρο 291 Π.Κ.).

Παράλληλα, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς.

Πηγή: argolida24.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Exit mobile version