Site icon Boat & Fishing

Αστακός µε µαγιονέζα ή σάλτσα µουστάρδας

Αστακός µε µαγιονέζα ή σάλτσα µουστάρδαςastakosΥλικά

Α. • 1 µεγάλος αστακός ή 2 µικροί (φρέσκοι ή φρεσκοκατεψυγµένοι).
Β. για το γαρνίρισµα: • 4-5 πατάτες βρασµένες • 4-5 καρότα • µαϊντανός (λίγο φυλλαράκια).
Γ. για το ντρέσινκ (σάλτσα): • 1 κούπα λάδι.
• ½ κούπα λεµόνι.
• 2 κουταλάκια σούπας µουστάρδα.
• αλάτι- πιπέρι.

Εκτέλεση
Σε νερό αλατισµένο που βράζει ρίχνουµε τον αστακό και τον αφήνουµε για 20΄-30΄ αναλόγως του µεγέθους. Αφαιρούµε από το νερό και τον αφήνουµε να κρυώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουµε τα λαχανικά µας σε αλατισµένο νερό.
Καθαρίζουµε τον αστακό χωρίζοντας την ουρά από το κεφάλι. Με ψαλίδι κόβουµε από κάτω προσεχτικά την ουρά και αφαιρούµε το νευράκι από το ψαχνό. Με προσοχή επίσης αφαιρούµε τα ποδαράκια και τα υπόλοιπα µέρη του κεφαλιού.
*Το κέλυφος θα µας χρειαστεί για το στόλισµα.

Σε πιατέλα τοποθετούµε σειρά- σειρά τον αστακό και τα λαχανικά και στολίζουµε µε φουντίτσες µαϊντανού.
Χτυπάµε τα υλικά της σάλτσας και ρίχνουµε από επάνω. Συνοδεύουµε µε την µαγιονέζα και λευκό κρασί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Exit mobile version