Site icon Boat & Fishing

Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι

Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι

Για τη συνταγή για το καλαμαράκι με κοφτό μακαρονάκι θα χρειαστούμε:

Υλικά
Καλαμάρια
ντομάτα φρέσκια
ή κονσέρβα
2-3 κρεμμύδια
λάδι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα καλαμάρια μας τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μας και το βάζουμε στη φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο λάδι ανακατεύοντάς τα. Προσθέτουμε τα κομμένα καλαμάρια και στη συνέχεια τις τομάτες μας που έχουμε τεμαχίσει ή την κονσέρβα μας. Προσθέτουμε τρία περίπου ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.

Όταν διαπιστώσουμε ότι το καλαμάρι μας είναι βρασμένο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι αν επιθυμούμε και ανακατεύουμε.

Το σβήνουμε από τη φωτιά προτού το μακαρονάκι βράσει για τα καλά και το αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο στην κλειστή κατσαρόλα αλλά όχι στη φωτιά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα.

Exit mobile version