Site icon Boat & Fishing

Παραδοσιακή Ψαρόσουπα µε Φαγκρί

Υλικά
• 2kg φαγκρί σε φέτες sintagi3aή το κεφάλι µόνο εάν είναι πολύ µεγάλο.
• 4 καρότα
• 2 κρεµµύδια
• Σέλινο
• 5 πατάτες
• 2 λεµόνια
• 1 ποτήρι κρασιού ρύζι
• 2 αυγά
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο (µαγιονέζα προαιρετικά)
• Λαδολέµονο για το σερβίρισµα

Εκτέλεση
Βράζουµε τα λαχανικά, το ψάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο µε 4 ποτήρια νερό για ¾ της ώρας περίπου.
Αφαιρούµε αφού έχουν µαλακώσει, σουρώνουµε το ζωµό, τον βράζουµε να πάρει βράση ξανά και προσθέτουµε ρύζι.
Μετά από 10 λεπτά περίπου σβήνουµε την φωτιά.
Στην συνέχεια χτυπάµε 2 αυγά σε µπολ προσθέτοντας σιγά-σιγά το στυµµένο λεµόνι και λίγο από τον ζωµό.
Τα ρίχνουµε στην κατσαρόλα που έχουµε τον υπόλοιπο, ανακατεύουµε ελαφρά και η σούπα µας είναι έτοιµη.

Σε πιατέλα στολίζουµε το ψάρι µε τα λαχανικά και συνοδεύουµε µε λαδολέµονο και µαγιονέζα και
χωριάτικο ψωµί. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Exit mobile version