Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Δημήτρης Παπαδάκος Αλέξανδρος Καραμπάσης Πρόεδρος Φ.Α.Ρ.

Φ.Α.Ρ. GREECE OPEN 2014

12 Οκτωβρίου, 2015

Φ.Α.Ρ. GREECE OPEN 2014

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και συγκεκριµένα στις 9–11 του µήνα, διεξήχθη το 8ο κατά σειρά GREECE OPEN από τον σύλλογο Φ.Α.Ρ., στο γήπεδο των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης.
Ο αγώνας ήταν αφιερωµένος σε έναν από τους καλύτερους Βρετανούς ρίπτες, έναν άνθρωπο µε σπάνιο ήθος, τον κο Steve Boyt, γνωστό στον κύκλο µας και µε το ψευδώνυµο “Painted Parrot”, το οποίο και αποτέλεσε τον τίτλο του ξεχωριστού αυτού Event.
Οι Βρετανοί αθλητές δείχνουν ιδιαίτερη σηµασία και προτίµηση για το συγκεκριµένο γεγονός τα τελευταία χρόνια, αφού συνδυάζει την Ελληνική φιλοξενία, του υπέροχο καιρό, και την οµορφιά της χώρας µας, ενώ προσφέρει επίσης και συναγωνισµό υψηλού επιπέδου. Έτσι, το Greece Open αποτελεί έναν πειρασµό που επιβάλλει τη συµµετοχή τους, και µε την ολοκλήρωση της συνάντησης νοιώθουν να αδηµονούν ήδη για την επόµενη, όπως έχουν χαρακτηριστικά τονίσει. Άλλωστε, µια τέτοια διοργάνωση είναι πρώτης τάξης ευκαιρία για να συναντήσουν καλούς φίλους και να κάνουν ολιγοήµερες διακοπές στη Θεσσαλονίκη, µε τις τόσες οµορφιές, το καλό φαγητό και τις µοναδικές ευκαιρίες διασκέδασης.
Για άλλη µια χρονιά η συµµετοχή ήταν αρκετά µεγάλη, αφού εκτός των δέκα Βρετανών αθλητών, πήραν µέρος στον αγώνα και 22 αθλητές του συλλόγου µας, γεγονός πολύ αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για το άθληµα, δεδοµένων των δυσχερών οικονοµικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα µας.
Ο καιρός ήταν σύµµαχός µας για πρώτη ίσως χρονιά, αφού και τις τρεις ηµέρες οι άνεµοι είχαν σταθερή κατεύθυνση καθ’ όλη την διάρκεια της ηµέρας. Το γεγονός αυτό διευκόλυνε την οµαλή διεξαγωγή του αγώνα, µιας και δεν είχαµε υποχρεωτικές αλλαγές κατεύθυνσης γηπέδου, µε τις ανάλογες συνέπειες για την κούραση και το ρυθµό των αθλητών.
Αν και η ένταση του ανέµου δεν ήταν µεγάλη, οι επιδόσεις όλων ήταν παραπάνω από καλές, µε καλύτερη επίδοση του Owan Moyle στα 256 µέτρα.
Καλύτερη Ελληνική επίδοση ήταν αυτή του µέλους µας Τάκη Μαθιουδάκη µε 242,55 µέτρα, κάτι που δείχνει πόσο πολύ έχει προοδεύσει ο Φ.Α.Ρ. και πόσο ανταγωνιστικοί είναι πλέον οι αθλητές µας. Σε ότι αφορά στη συνολική βαθµολογία, σε αυτά τα οχτώ χρόνια που διεξάγεται το Greece Open είχαµε για πρώτη φορά αθλητή που «ανέβηκε στην υψηλότερη θέση του βάθρου» για δεύτερη συνεχόµενη διοργάνωση, και έτσι έσπασε µια µακρά παράδοση που είχε δηµιουργηθεί. Ο δις νικητής δεν είναι άλλος από τον κο Alan Varley, έναν από τους καλύτερους ρίπτες στον κόσµο, ο οποίος µάλιστα πήρε την νίκη κυριολεκτικά «στο νήµα», αφού η διαφορά του από τον δεύτερο και πρωταθλητή Αγγλίας
Andy Copping, ήταν λιγότερη από δύο µέτρα στο σύνολο.
Θα θέλαµε να συγχαρούµε όλους τους αθλητές για τη συµµετοχή τους και τις πολύ καλές τους επιδόσεις, και να ευχαριστήσουµε όλους όσους συνεισέφεραν την επιτυχία αυτού του Event, κάνοντας ιδιαίτερη µνεία στους χορηγούς και υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας.
Ο Φ.Α.Ρ. απέδειξε για άλλη µια χρονιά ότι µπορούµε να καταφέρουµε σπουδαία πράγµατα σε συλλογικό επίπεδο, και ότι είµαστε ικανοί να πετύχουµε πολλά µε τα προτερήµατα που διακρίνουν τον Ελληνικό λαό και τη χώρα µας.
Με αυτό τον τρόπο θέλουµε να δείξουµε το δρόµο και σε άλλους συλλόγους, παρεµφερών αθληµάτων, σχετικών µε τη θάλασσα, να διοργανώσουν και αυτοί µε την σειρά τους διεθνείς εκδηλώσεις, προβάλλοντας τον τόπο µας και τα πολύ καλά στοιχεία που µας χαρακτηρίζουν.
Ο Φ.Α.Ρ. υπόσχεται να σταθεί αρωγός και υποστηρικτής κάθε τέτοιας προσπάθειας, προσφέροντας βοήθεια όποτε, όπου και όπως µπορεί, µε την όποια εµπειρία έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια µέσα από διοργανώσεις διεθνούς κύρους, αξίας και αναγνώρισης.
Το ραντεβού έχει ήδη ανανεωθεί για τις 8–10 Μαΐου 2015, µε το GREECE OPEN 2015 “CARROT CRUNCHER event”, προς τιµήν του Πρωταθλητή Αγγλίας 2013, κου Andrew Copping.

pinakas

 

agonas_far_4 agonas_far_5 agonas_far_6 agonas_far_7

Comodo SSL