Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

B & F TEAM

Αντώνης Δρόσος

Ήταν κάπου το ‘84 όταν αποφάσισα να κάνω δειλά το πρώτο μου βήμα και να ασχοληθώ με την αρθρογραφία, στο μοναδικό τότε θαλασσινό, αλιευτικό, μηνιαίο περιοδικό, τον «Υποβρύχιο Κόσμο». Το 1997, κάνω το επόμενο βήμα και μετακομίζω στις εκδόσεις Βαρβέρη όπου «Βυθός», «Ψάρεμα» και «Ψάρεμα με Σκάφος» φιλοξενούν σχεδόν ανελλιπώς άρθρα μου, για όλες τις τεχνικές ψαρέματος, παράκτιες, υποβρύχιες ή από σκάφος.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιώργος Πολυχρονίου

Δεν άργησα να καταλάβω ότι η θάλασσα για μένα δεν αποτελεί απλά ένα στοιχείο της φύσης. Έχοντας μεγαλώσει στην Κάρυστο, δίπλα στο γαλάζιο του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά του Κάβο Ντόρου, έμαθα από μικρός να την σέβομαι και να την αγαπώ. Με αυτό το κοινό στοιχείο γνώρισα τον πρόεδρο Αντώνη Δρόσο και τα υπόλοιπα μέλη του νεοϊδρυθέντος τότε Ναυτικού Ομίλου Καρύστου, όπου περιέργως είχαν όλη την διάθεση να απαντήσουν σε κάθε μου ερώτημα.

Διαβάστε Περισσότερα

Χρήστος Βερούχης

Έχοντας περάσει από όλα τα στάδια και τους τρόπους ψαρέματος, θεωρείται ένας από τους πιο ολοκληρωμένους έλληνες ψαράδες από σκάφος και ακτή. Παρόλα αυτά συνεχίζει ακόμα να ψάχνει ολοένα νέες τεχνικές προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις του.

Διαβάστε Περισσότερα

Αντώνης Ιωνάς

Το σκάφος και το ψάρεμα είναι τα δυο μεγάλα του πάθη. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την αγάπη που έχει στο παραγάδι, όπου έχει ασχοληθεί εντατικά σε όλες του τις μορφές.

Διαβάστε Περισσότερα

Βασίλης Νικολάου

Εκπαιδευτικός μηχανολόγος μηχανικός, πρώην τεχνικός διευθυντής στον χώρο των εξωλεμβίων, επιστημονικός συνεργάτης του σωματείου μηχανικών θαλάσσης και με πολυετή εκπαιδευτική πείρα στα ΙΕΚ σε αντίστοιχη ειδικότητα, θα προσφέρει τα μέγιστα για την κατανόηση τεχνικών θεμάτων, ανάλυση και παρουσίαση κινητήρων.

Διαβάστε Περισσότερα

Χρήστος Χαλβατζής

Όπου φουρτούνα και κόντρα καιρός εκεί και ο Χρήστος να αναζητεί τα μεγάλα ψάρια. Casting η αγαπημένη του τεχνική χωρίς όμως να υπάρχει κάποια που να μην έχει ασχοληθεί

Διαβάστε Περισσότερα

Δημήτρης Σολομωνίδης

Η εποχή, ο καιρός και ο ελεύθερος χρόνος είναι αυτά που θα καθορίσουν τον τρόπο ψαρέματος. Αν είναι από σκάφος ή ακτή δεν τον απασχολεί αφού είναι γνώστης των περισσοτέρων των τεχνικών.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιώργος Λιζάρδος

Η πείρα και η εμπειρία στα ψαρέματα με σκάφος. Μπορεί να ακολουθεί την παράδοση όμως συνεχώς εκσυγχρονίζεται «μπλέκοντας» ευχάριστα παράδοση και σύγχρονους τρόπους ψαρέματος .

Διαβάστε Περισσότερα

Δημήτρης Σπύρου

Η «αποκρυπτογράφηση» του βυθομέτρου. Δύσκολα κάποιο fishfinder να του κρατήσει μυστικά. Στην ειδική στήλη θα μας βοηθήσει να τα κατανοήσουμε και εμείς, ενώ στα υπόλοιπα άρθρα θα μας τα εμπλουτίζει με φωτογραφίες από βυθόμετρα για την καλύτερη εκμάθηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Κώστας Χατζηιορδάνου

Μεγάλα μαγιάτικα, φαγκριά και συναγρίδες δεν μπορούν να του κρυφτούν. Με downrigger ή φύλακα κάπου θα τα πετύχει και θα τα ξετρυπώσει. Έχοντας συμμετάσχει σε διεθνής αγώνες συρτής ανοιχτής θαλάσσης θεωρείται ο κορυφαίος big gamer της Ελλάδας, και όχι άδικα.

Διαβάστε Περισσότερα

Νίκος Δεσποτίδης

Έχοντας βαθιά γνώση σε αρκετές παράκτιες τεχνικές αλλά και πολυετή εμπειρία σε ψαρέματα από σκάφος, θα μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε σε πολλές από αυτές χάρις στην εμμονή του στην λεπτομέρεια.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιώργος Καρβούνης

Από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν έντονα την ηλεκτρονική τεχνολογία στα ψαρέματα με σκάφος, και συγκεκριμένα το βυθόμετρο και GPS. Σήμερα απολαμβάνει το ψάρεμα όποτε έχει χρόνο με το ίδιο μεράκι και αγάπη.

Διαβάστε Περισσότερα

Δήμος Οικονόμου

Έχοντας ξεκινήσει από το ψαροτούφεκο γνωρίζει με ακρίβεια τις συνήθειες των ψαριών και το εκμεταλλεύεται κατάλληλα στα ψαρέματά του από την ακτή και την βάρκα. Το ζοκάκι είναι το αγαπημένο του ψάρεμα όπου η επιμονή του θα κάμψει τις αμφιβολίες και του πιο πονηρού σαργού.

Διαβάστε Περισσότερα

Λευτέρης Καρβούνης

Το παραγάδι γι’ αυτόν είναι ιεροτελεστία και πρέπει να γίνεται σωστά ακλουθώντας την όσο γίνεται πιο ευλαβικά. Τα κείμενά του μυρίζουν αρμύρα και θυμίζουν ψαρέματα μιας άλλης εποχής.

Διαβάστε Περισσότερα

Χριστόφορος Θεοδοσόπουλος

Ο φυσικός της παρέας μας. Προσπαθεί να μας αποκωδικοποιεί όσο γίνεται πιο απλά τα δύσκολα αλιευτικά μας προβλήματα. Φανατικός ψαράς με πολλές επιτυχίες, τα κείμενά του πάντα έχουν κάτι πρωτότυπο να δώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Μανώλης Στεφανάκης

Εκπαιδευτής χειριστών ταχυπλόου σκάφους, με χιλιάδες ώρες πλεύσης στο δύσκολο και απαιτητικό Κρητικό πέλαγος, θα μας μεταφέρει τις εμπειρίες του για την σωστή και ασφαλή πλεύση, αλλά και μια μεγάλη γκάμα από πρωτότυπες τεχνικές ψαρέματος από το σκάφος.

Διαβάστε Περισσότερα

Κώστας Φωτάρας

Όλα στο ψάρεμα με σκάφος του φαίνονται απλά, ειδικά αν έχουν να κάνουν με μεγάλα ψάρια. Επιπλέον γνωρίζει από σκάφη, κινητήρες, πατέντες που είναι πάντα πρόθυμος να τα μοιραστεί μαζί μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Τράκος

Καλλιτέχνης όχι μόνο στο επάγγελμα αλλά και σε κάθε τι που έχει σχέση με το ψάρεμα. Εξειδικεύεται στην συρτή βυθού, το jigging και σε λοιπά ψαρέματα με τεχνητά.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Κακαβογιάννης

Στην θέση του θα ήθελαν να ήταν πολλοί, ψαρεύει με τον Χρήστο Βερούχη όπου όταν κουραστεί από το τράβηγμα των μεγάλων ψαριών αναλαμβάνει χρέη κάμεραμαν. Τα ψάρια του φαίνονται πάντα μικρά, έστω και αν δεν μπορεί να τα σηκώσει (βλέπε DVD 1, θέμα Μαγιάτικα).

Διαβάστε Περισσότερα
Comodo SSL