Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντώνης Δρόσος

Ήταν κάπου το ‘84 όταν αποφάσισα να κάνω δειλά το πρώτο μου βήμα και να ασχοληθώ με την αρθρογραφία, στο μοναδικό τότε θαλασσινό, αλιευτικό, μηνιαίο περιοδικό, τον «Υποβρύχιο Κόσμο».

Το 1997, κάνω το επόμενο βήμα και μετακομίζω στις εκδόσεις Βαρβέρη όπου «Βυθός», «Ψάρεμα» και «Ψάρεμα με Σκάφος» φιλοξενούν σχεδόν ανελλιπώς άρθρα μου, για όλες τις τεχνικές ψαρέματος, παράκτιες, υποβρύχιες ή από σκάφος.

Το επόμενο βήμα θα γίνει το Νοέμβριο του 2006, όταν και αναλαμβάνω την αρχισυνταξία του –αρχικά ένθετου και μετέπειτα ανεξάρτητου- περιοδικού «Ψάρεμα με Σκάφος», με αντικείμενο αποκλειστικά τα ψαρέματα από σκάφος και το οποίο επιμελήθηκα έως και τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη. Σήμερα, ένα παραπάνω βήμα και μαζί με το φίλο και συνεργάτη για αρκετά χρόνια Γιώργο Πολυχρονίου, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο περιοδικό.

Το περιοδικό του σύγχρονου Έλληνα ερασιτέχνη ψαρά, αυτό που χρόνια ονειρευόμαστε. Με ύλη και πληροφορίες για όλες τις τεχνικές ψαρέματος, με πολυφωνία και γνώμες επώνυμων, καταξιωμένων ψαράδων, με πολύ ενδιαφέροντα θέματα τόσο για εκείνους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη θάλασσα, όσο και για τους έμπειρους και ψαγμένους ψαράδες.

Η αγάπη μας για τη θάλασσα και το μεράκι μας για την αρτιότητα της ύλης, είμαστε σίγουροι ότι πάντα θα προσφέρουν κάτι ουσιαστικό μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, αλλά και τις εικόνες του συνοδευτικού dvd. Πιθανόν να διαπιστώσετε κάποια λάθη μας, αφού δεν είμαστε εκδότες που ασχολήθηκαν με το ψάρεμα, αλλά ψαράδες που προσπαθούν να εκδώσουν αυτό που πάντα ήθελαν οι ίδιοι να κρατούν στα χέρια τους, κάθε μήνα.

Οι παρατηρήσεις και προτάσεις σας θα είναι πάντα καλοδεχούμενες και σας παρακαλούμε να μη διστάσετε να μας τις καταθέσετε, γιατί αυτό που ενδιαφέρει εσάς, ενδιαφέρει σίγουρα και εμάς και κατ’ επέκταση όλη τη μεγάλη αλιευτική μας παρέα. Θέλουμε κάθε νέα μας έκδοση να είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη και είμαστε βέβαιοι ότι και με τη δική σας συνδρομή θα καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Comodo SSL