Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τάσος Μαρδόγλου

Η 10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟ 2015 ΣΤΗ ΛΕΡΟ

8 Οκτωβρίου, 2015

Η 10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟ 2015 ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Μετά από επτά χρόνια ζωής ο ΛΕΡΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΦΩΝ έχοντας κάνει πλήθος επιτυχηµένων εκδηλώσεων όπως οι αγωνιστικές του Πανελληνίου Πρωταθλήµατος Φουσκωτών Σκαφών κ.λπ. και έχοντας πλέον την ωριµότητα την εµπειρία και τη γνώση, πήρε την απόφαση ότι ήρθε η ώρα για κάτι πιο µεγάλο το οποίο θα φέρει µεγάλο όφελος στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού µας αλλά και στην οικονοµία των επιχειρήσεων οι οποίες τόσα χρόνια µας στήριξαν σε κάθε βήµα µας. Η Πανελλήνια Συγκέντρωση Οµίλων Φουσκωτών Σκαφών είναι µια εκδήλωση η οποία διαρκεί τρεις ηµέρες όπου κάθε χρόνο πραγµατοποιείται σε διαφορετικό µέρος, συνήθως τέλη Ιουνίου, κι εκεί συγκεντρώνονται όλοι οι Όµιλοι φουσκωτών σκαφών από όλη την Ελλάδα οι οποίοι αποτελούν την Ελληνική Οµοσπονδία Οµίλων Φουσκωτών Σκαφών της οποίας ιδρυτικό µέλος είναι και ο ΛΕΡ.Ο.Σ..
Αφού λοιπόν πάρθηκε η απόφαση από το ∆.Σ. του ΛΕΡ.Ο.Σ. ακλούθησε µια συγκέντρωση µε τους προέδρους όλων τον φορέων των επαγγελµατιών του νησιού µας αλλά και των µη κερδοσκοπικών συλλόγων. Η προσέλευση στο κάλεσµα του Οµίλου µας ήταν καθολική, ο πρόεδρος του ΛΕΡ.Ο.Σ. ανέλυσε τα οφέλη αλλά και τις δυσκολίες µιας τέτοιας εκδήλωσης και ζήτησε τη βοήθεια όλων ώστε ο Όµιλος να αναλάβει τη διοργάνωση αλλά και να εξασφαλιστεί και η επιτυχία αυτής. Η απόφαση όλων ήταν οµόφωνη… παροχή βοήθειας προς τον ΛΕΡ.Ο.Σ… αυτό µόνο συγκίνηση µας προκάλεσε και έντονο συναίσθηµα ευθύνης.
Την επόµενη µέρα ακολούθησε συνάντηση του προέδρου του ΛΕΡ.Ο.Σ. στο ∆ήµο µας µε το ∆ήµαρχο κ. Κόλια Μιχάλη και το νεοεκλεγµένο Έπαρχο κ. Θεµέλαρο Γιάννη, οι οποίοι είναι κ µέλη του Οµίλου. Στη συνάντηση ενηµερώθηκαν επίσηµα πλέον για, την πρόθεση του ΛΕΡ.Ο.Σ. να αναλάβει τη διοργάνωση της 10ης Πανελλήνιας το 2015 στη Λέρο, την επιτυχηµένη συνάντηση µε τους προέδρους των υπολοίπων Συλλόγων και την απόφαση τους για παροχή βοήθειας στον ΛΕΡ.Ο.Σ. και άλλες λεπτοµέρειες που αφορούν τη διοργάνωση µιας τέτοιας εκδήλωσης. Όπως ήταν φυσικό και οι δυο καταλαβαίνοντας τα οφέλη από µια τέτοια εκδήλωση στο νησί µας υποσχέθηκαν στον ΛΕΡ.Ο.Σ. την παροχή κάθε βοήθειας για την ανάληψη αλλά και την επιτυχία της εκδήλωσης. Η δουλειά λοιπόν ξεκίνησε, έντυπο χάρτη µε όλες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται µε τον κλάδο του σκάφους στο νησί µας αλλά και σύνταξη φακέλου πρότασης ανάληψης για κάθε Όµιλο αλλά και κάθε µέλος του ∆.Σ. της Οµοσπονδίας η οποία θα δώσει κ την τελική έγκριση.
20 Ιουνίου.. όλα έτοιµα.. το TAMARINI II στο νερό µε πλήρωµα τον γράφοντα, τον υπεύθυνο αγώνων Νικολάου Αντώνη, τον υπεύθυνο δηµοσίων σχέσεων ∆ελιεζο ∆ηµήτρη και τέλος τον αντιπρόεδρο αλλά και εκπρόσωπο του δήµου Ζουµπούλη Γιώργο. Ο καιρός ένα γεµάτο πεντάρι δυτικό που θα δυσκολέψει πάρα πολύ το ταξίδι προς τη Σύρο όπου ο ΛΕΡ.Ο.Σ. θα συµµετέχει στην 9η Πανελλήνια Συγκέντρωση και στο συµβούλιο της Οµοσπονδίας θα καταθέσει την πρόταση του. Ο σκοπός ιερός κι έτσι το πεντάρι παρόλο που το προσπάθησε δεν µπόρεσε να κόψει την πορεία στις 280ο για τη Σύρο. Έξι πολύ σκληρές ώρες, διήρκησε το ταξίδι, µε µεγάλη καταπόνηση για το πλήρωµα µιας και το κατάορτσα πεντάρι στα νερά του Ικάριου είναι µαγκιόρος καιρός και αυτή η κατάσταση κράτησε µέχρι τα νότια της Μυκόνου όπου η Θάλασσα ηρέµησε αλλά έτσι κι αλλιώς µόνο δέκα µίλια µας χώριζαν πλέον από τη Σύρο από τα περίπου εκατό συνολικά.
Οι φίλοι µας οι Συριανοί τα είχαν οργανώσει όλα καταπληκτικά αλλά το κυριότερο ήµασταν σαν το σπίτι µας. Εκεί συναντήσαµε και τον Παραδείση το Νίκο που είχε έρθει οικογενειακώς από την Αθήνα µε την ΕΛΠΙ∆Α, µια πραγµατικά όµορφη βάρκα, ο οποίος εκτός από µέλος του Λεριακού είναι πλέον ο υπεύθυνος θαλασσίων δραστηριοτήτων του Συµβουλίου της Οµοσπονδίας. Είµαστε πολύ υπερήφανοι για το Νίκο πρώτον γιατί ένα µέλος µας άνοιξε τα φτερά του σε νέους ορίζοντες και δεύτερον για τη σηµαντική δουλειά που κάνει τόσο για τον Όµιλο µας αλλά και για την Οµοσπονδία. Κυριακή πρωί λοιπόν το συµβούλιο της Οµοσπονδίας και αφού συζητήθηκαν τα διάφορα άλλα θέµατα ήρθε η ώρα του Λεριακού, µοιράστηκαν οι φάκελοι µε την πρόταση και ο γράφων έκανε µια πλήρη ανάλυση-παρουσίαση της πρότασης του Λεριακού και στήριξε µε επιχειρήµατα γιατί στη Λέρο η επόµενη Πανελλήνια. Το λόγο µετά πήρε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του ∆ήµου Ζουµπούλης Γιώργος ο οποίος τόνισε την αµέριστη βοήθεια προς τον ΛΕΡ.Ο.Σ. αλλά διάβασε και ένα σύντοµο χαιρετισµό του ∆ηµάρχου Λέρου. Οι επόµενες στιγµές συγκινητικές, λίγες ερωτήσεις από τους Οµίλους και το προεδρείο της Οµοσπονδίας και… οµόφωνη απόφαση…
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ.

Comodo SSL