Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Viper Ribs 2015

12 Νοεμβρίου, 2015

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Viper Ribs 2015

Το Πρωτάθλημα ξεκινά και φέτος με τις καλύτερες προοπτικές και άριστη συνεργασία μεταξύ διοργανωτών, χορηγών, κατασκευαστών και αθλητών!

Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στην έκθεση Boat & Fishing, όπου θα υπάρχει ειδικός διαμορφωμένος χώρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλόων-Viper Ribs 2015.

Η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει και φέτος – για 11η συνεχή χρονιά- από τη Ρόδο, στις 15 με 17 Μαΐου, θα συνεχισθεί στην Κω 5 με 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη θα πάρουν η Λέρος στις 3-5 Ιουλίου και τα Χανιά 11-13 Σεπτεμβρίου, και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στο Βόλο, 25 με 27 Σεπτεμβρίου.

Οι αγώνες ταχυπλόων σκαφών προσφέρουν συναρπαστικό θέαμα και το πρωτάθλημα αναβαθμίζεται συνεχώς. Στόχος των διοργανωτών είναι η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, αλλά και η προβολή του πραγματικά συναρπαστικού αυτού sport, αφού σε μια χώρα σαν τη δική μας η οποία περιβάλλεται από Θάλασσα, τα υδάτινα sports βρίσκουν τον ιδανικό στίβο για να αναπτυχθούν. Γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά και από την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων, έγιναν και φέτος σημαντικές αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων, με στόχο την ασφάλεια και το θέαμα. Ιδιαίτερα με τις αλλαγές στις κατηγορίες, εκμηδενίζονται οι λόγοι για εντάσεις και εμπνέεται ένα δυνατό αίσθημα δικαίου, καθώς οι αγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν με ίσους όρους.

Στην κατηγορία Rib Sport 4C, μπορούν να συμμετέχουν ταχύπλοα σκάφη με έναν τετρακύλιδρο εξωλέμβιο κινητήρα. Στόχος η δημιουργία μίας κατηγορίας με φθηνό κόστος, καθώς υπάρχουν διαθέσιμοι μεταχειρισμένοι κινητήρες, αλλά και μικρά σκάφη σε πολύ χαμηλές τιμές.

Στην κατηγορία Rib Super Sport 6C, μπορούν να συμμετέχουν ταχύπλοα σκάφη με έναν εξακύλιδρο εξωλέμβιο κινητήρα. Αυτή η κατηγορία, η οποία υπάρχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, είναι πραγματικά μοναδική, με μεγάλο ανταγωνισμό και χαίρει του διεθνή θαυμασμού, καθώς σε αυτήν αγωνίζονται μερικά από τα γρηγορότερα φουσκωτά παγκοσμίως και πιλότοι με μεγάλη εμπειρία. Στην 3η κατηγορία του πρωταθλήματος, ΟPEN EVOLUTION, επιτρέπεται να συμμετέχουν και τύποι ταχυπλόων με διαφορετικά συστήματα πρόωσης.

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή, είναι η δυνατότητα που δίδεται σε τοπικές συμμετοχές να «νιώσουν» την αγωνιστική δράση, καθώς θα μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που γίνεται στα «μέρη» τους. Ο κάθε διοργανωτής Όμιλος–Λέσχη, μπορεί να διοργανώσει στα πλαίσια του αγωνιστικού διημέρου και τοπικό Πρωτάθλημα–Αγώνα, με κατηγοριοποίηση που θα επιλέξει. Έτσι, προβάλλεται και προωθείται το sport, με συμβατικές συμμετοχές σκαφών και πληρωμάτων, εκτός Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

Άλλη επίσης σημαντική αλλαγή, είναι η διοργάνωση διπλών αγώνων Circuit & Offshore, σε κάθε αγωνιστική. Θα δίδονται διαδοχικά δύο εκκινήσεις, σε κάθε αγώνα Circuit, αλλά και Οffshore. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει μεγαλύτερο θέαμα και ενδιαφέρον για όλους, αθλητές και θεατές, καθώς διπλασιάζεται η αγωνιστική δράση και ανεβαίνει κατακόρυφα ο ανταγωνισμός!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Κανονισμό, αλλά και πληροφορίες για τα αναγκαία έγγραφα συμμετοχής, όπως επίσης και συνεχή ενημέρωση για τα νέα των αγώνων, μπορούν να «αντλήσουν» οι ενδιαφερόμενοι από τις ιστοσελίδες των διοργανωτών Ομίλων – Λεσχών:

Ρ.Ο.ΤΑ.: www.rota-ribclub.com

ΛΕΡ.Ο.Σ.: www.leriakos.gr

Λ.Φ.Σ.Χ: www.lfsx.gr

Ο.Φ.Σ.ΜΑ.: http://www.ofsma.gr

αλλά και το Facebook: http://www.facebook.com/Rib.Racing

Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγώνων και οι διοικήσεις των διοργανωτών Ομίλων-Λεσχών, ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς του Πρωταθλήματος 2014, όπως επίσης και τα περιοδικά του χώρου, τους δημοσιογράφους και τις κατά τόπους αρχές, Δήμους, Λιμεναρχεία και Νομαρχίες, για τη συνεχή στήριξή τους.

Ευχαριστούμε πολύ το νέο Μεγάλο Χορηγό για το 2015, την εταιρεία Viper Ribs, η οποία έχει υπάρξει μεγάλος χορηγός πολλές φορές και στηρίζει συνεχώς τη διοργάνωση, και ιδιαίτερα τον κ. Σπύρο Koτσάμπαση για την εμπιστοσύνη του. Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους υπόλοιπους Ομίλους–Λέσχες, αλλά και τους κατασκευαστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους στους αγώνες, την αγωνιστική σεζόν 2014. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλα τα μέλη και τους φίλους των Ομίλων που δουλεύουν αφιλοκερδώς, στηρίζοντας τις διοργανώσεις των αγώνων σε όλη τη χώρα. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές καλή αγωνιστική χρονιά, με ασφάλεια. Προσβλέπουμε σε μία συναρπαστική αγωνιστική περίοδο!

Με εκτίμηση, Για τον Ρ.Ο.ΤΑ., ο πρόεδρος Θεουλάκης Κώστας Για τους Τρίτωνες Κω, ο πρόεδρος Νιοκαστρίτης Σταμάτης Για τον ΛΕΡ.Ο.Σ., ο πρόεδρος Mάρδογλου Τάσος Για την Λ.Φ.Σ.Χ., ο πρόεδρος Βενετάκης Στέφανος Για τους Αργοναύτες Βόλου, ο πρόεδρος Πασχούδης Τάσος

Comodo SSL