Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σεµινάρια Βολών του Φ.Α.Ρ. 2013

1 Οκτωβρίου, 2015

Σεµινάρια Βολών του Φ.Α.Ρ. 2013

Ο σύλλογος Φ.Α.Ρ., συνεχίζοντας την έντονη δραστηριότητά του το προηγούµενο διάστηµα, διοργάνωσε και συµµετείχε σε σειρά σεµιναρίων µε σκοπό την διάδοση των αλιευτικών ρίψεων στην Ελλάδα.
Η έναρξη έγινε στις 3-6 Οκτωβρίου, οπότε διοργανώθηκε το πρώτο σεµινάριο τεχνικών βολών για το 2013, µε επίτιµο προσκεκληµένο τον Πρωταθλητή Αγγλίας στις ρίψεις και µέλος της Εθνικής οµάδας της χώρας του, κο Andrew Copping.
Το σεµινάριο στέφθηκε µε απόλυτη επιτυχία αφού συµµετείχαν πάνω από 30 Έλληνες αθλητές, άλλοι παλαιότεροι και άλλοι νεότεροι στον χώρο τον βολών, µε κύριο σκοπό να διορθώσουν και να εξελίξουν την τεχνική τους στις βολές.
Η συνέχεια ήταν ακόµα πιο έντονη και δυναµική, αφού το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεµβρίου ο Φ.Α.Ρ. διοργάνωσε και συµµετείχε παράλληλα, σε τρία διαφορετικά σεµινάρια ανά την Ελλάδα.
Η αρχή έγινε το Σάββατο 9 Νοεµβρίου, µε τη συµµετοχή του Φ.Α.Ρ. στο σεµινάριο παράκτιας αλιείας που διοργάνωσε η ιστοσελίδα paraktiopsarema.gr στην παραλία Ζέφυρος στην Νέα Αρτάκη. Ο Φ.Α.Ρ. συµµετείχε µε τέσσερα µέλη του, τα οποία έδειξαν στους συµµετέχοντες τεχνικές-αλιευτικές ρίψεις και συζητήθηκαν αρκετά θέµατα σχετικά µε τον εξοπλισµό.
Την Κυριακή 10 Νοεµβρίου, ο Φ.Α.Ρ. συµµετείχε µε πέντε µέλη του στην 5η Ψαρευτική Συνάντηση των καταστηµάτων “Εν Πλω” του Χρήστου Καλαϊτζή, στον Ποταµό Επανοµής. Το πρόγραµµα περιλάµβανε ψάρεµα από τις πρώτες πρωινές ώρες, έως και νωρίς το µεσηµέρι. Ακολούθησαν οι απονοµές των νικητών και οι κληρώσεις των δώρων από τον διοργανωτή και αµέσως µετά ο Φ.Α.Ρ. έδειξε αλιευτικές βολές στους ενδιαφερόµενους, έγινε εκτεταµένη συζήτηση για τις τεχνικές λεπτοµέρειες των βολών, ανάλυση θεµάτων χρήσης και εκµετάλλευσης των δυνατοτήτων του εξοπλισµού που διαθέτει ο κάθε ψαράς, καθώς επίσης και τρόπους για τη σωστή χρήση του. Τέλος, την ίδια µέρα ο Φ.Α.Ρ. διοργάνωσε σεµινάριο µε συµµετοχή άνω των 20 ψαράδων, οι οποίοι έδειξαν πραγµατικά µεγάλο ενδιαφέρον για τις αλιευτικές ρίψεις. Το σεµινάριο διεξήχθη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου ο Φ.Α.Ρ. έχει έντονη δραστηριότητα και ειδικό χώρο για την διεξαγωγή αγώνων βολών. Οι συµµετέχοντες προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και κυρίως από την πόλη της Κοµοτηνής. Το επίπεδο των συµµετεχόντων και οι προοπτικές εξέλιξής τους ξεπερνούν κάθε προσδοκία, αφού υπάρχουν πολύ καλές βάσεις και τροµερός ζήλος από πλευράς τους για να µάθουν και να εξελίξουν τις ψαρευτικές τους ικανότητες σε πρώτη φάση.
Στις 8 ∆εκεµβρίου, στις 10 το πρωί, ο Φ.Α.Ρ. διοργανώνει την τελευταία εκδήλωση για το 2013, ένα σεµινάριο τεχνικών βολών µε την βοήθεια του Sport Fishing Club, το οποίο λαµβάνει χώρα στην Παραλία της Αρτέµιδας (Λούτσα).
Με αυτό πέφτει η αυλαία µιας απόλυτα επιτυχηµένη χρονιάς µε πολλές εκδηλώσεις και την υπόσχεση ότι τη νέα χρονιά θα είναι ακόµα πιο γεµάτη και επιτυχηµένη για όλους όσους αγαπούν τις τεχνικές βολών, είτε για ψάρεµα, είτε σαν άθληµα, και εργάζονται για τη διάδοσή τους σε όλους τους Έλληνες ψαράδες.

Comodo SSL