Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

15.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη αλιεία τόνου

17 Νοεμβρίου, 2018

15.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη αλιεία τόνου

Οι λιμενικές αρχές της Ιταλίας συνεχίζουν τους συχνούς ελέγχους για να παρεμποδίσουν το φαινόμενο της παράνομης αλιείας τόνου. Στις 7 του Νοεμβρίου, το λιμενικό σώμα, με τη βοήθεια νυχτερινών καμερών και ραντάρ κατάφεραν να πιάσουν τους παράνομους αλιείς οι οποίοι είχαν πιάσει συνολικά 80 τονάκια μέγιστου μήκους 40 εκατοστά και συνολικού βάρους 300 κιλά.

Στο τέλος των ελέγχων επιβλήθηκαν δύο διοικητικές κυρώσεις ύψους 15.000 ευρώ. Οι τόνοι και στην Ιταλία αποτελούν προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται η αλιεία αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους. Μάλιστα η πώληση ή αλιεία τόνου σε περίοδο που απαγορεύεται υπόκειται σε διοικητικές κυρώσεις που κυμαίνονται από 10 χιλιάδες έως 75 χιλιάδες ευρώ.

Την συγκεκριμένη περίοδο τα ψάρια, βρίσκονται στις ακτές της περιοχής, συνήθως σε πολύ μικρά μεγέθη και μεγάλα κοπάδια. Οι παράνομοι αλιείς το γνωρίζουν καλά, και στη προσπάθεια τους να τα ψαρέψουν είχαν «στρατολογήσει» δέκα άτομα με στόχο να παρακολουθούν το λιμενικό σώμα για να προειδοποιήσουν, αλλά και να φορτώσουν τα ψάρια από σημεία που δεν θα γινόντουσαν αντιληπτοί.

Ωστόσο, μετά από περίπου δύο ώρες αναμονής, τα στελέχη του λιμενικού σώματος με συντονισμό από στεριά και θάλασσα, κατάφεραν να συλλάβουν άτομα, ακόμα και άτομο που προσπάθησε να ξεφύγει με το ποδήλατο του φορτωμένος με 20 ψάρια μεγέθους 40 εκατοστών. Το ίδιο σενάριο επανεμφανίστηκε στις 10 Νοεμβρίου, όπου κατασχέθηκαν άλλα 30 τονάκια, συνολικού βάρους περίπου 50 kg.

Η δραστηριότητα ελέγχου των ανδρών της Ακτοφυλακής, σύμφωνα με τη διοίκηση του Σαλέρνο, συνεχίζεται αδιάλειπτα ολόκληρη την ακτή ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω ζημίες στο θαλάσσιο οικοσύστημα καθώς τα ψάρια παραμένουν στο σημείο.

Tags
Παράνομη Αλιεία Αλιεία Τόννου Ιταλία Ψάρεμα τόννου [jetpack-related-posts]
Comodo SSL