Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

2015 Κάσος: Τρίτη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο

26 Ιανουαρίου, 2016

2015 Κάσος: Τρίτη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε στις 12-16/11 την τρίτη αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο για το 2015, µε προορισµό αυτήν τη φορά την ακριτική Κάσο.

kasos2015_02 kasos2015_03 kasos2015_04 kasos2015_05 kasos2015_06 kasos2015_07Τέσσερα σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν από το Λαύριο και την Ανάβυσσο µε είκοσι επιβαίνοντες, µέλη της λέσχης, γιατρούς και τον εικονολήπτη του ALPHA TV, µεταφέροντας τα υλικά και τον εξοπλισµό για τα ιατρεία. Σηµείο συνάντησης ήταν το Σούνιο στις 06:30 πµ., όπου τα τέσσερα σκάφη συναντήθηκαν και ταξίδεψαν µαζί για το ταξίδι των 215 περίπου µιλίων.

Την προηγούµενη µέρα, ένα φορτηγό µε τα εφόδια και τον βαρύ εξοπλισµό που είχε συγκεντρωθεί από τους χορηγούς, για τα νηπιαγωγεία, το δηµοτικό και το γυµνάσιο του νησιού, τη Φιλοζωική, το λιµεναρχείο, καθώς και τα φάρµακα και τα αναλώσιµα για το τοπικό Ιατρείο, είχε φύγει µε το πλοίο από τον Πειραιά.

kasos2015_09 kasos2015_08Τα ιατρεία λειτούργησαν την Παρασκευή και το Σάββατο από το πρωί έως το απόγευµα, µε γραµµατειακή υποστήριξη από δύο µέλη της λέσχης ανά γιατρό και ιατρείο. Μέχρι το Σάββατο το απόγευµα, εξετάστηκαν περισσότεροι από 150 κάτοικοι του νησιού, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπου η προσέλευση στα ιατρεία δεν ήταν δυνατή λόγω της κατάστασης των ασθενών, οι γιατροί έκαναν επίσκεψη στο σπίτι.

kasos2015_10Το Σάββατο 14 Νοεµβρίου, έγινε στο αµφιθέατρο του Γυµνασίου η τελετή παράδοσης των εφοδίων και του εξοπλισµού στη ∆ήµαρχο, τους υπευθύνους των σχολείων και το γιατρό του τοπικού Ιατρείου, ενώ κατόπιν η ∆ήµαρχος παρέθεσε γεύµα στα µέλη της αποστολής. Την Κυριακή 15 Νοέµβρη η αποστολή πήρε τον δρόµο της επιστροφής µε µία στάση στην ‘Ιο για ανεφοδιασµό και διανυκτέρευση, και το επόµενο πρωί τα τέσσερα σκάφη ακολούθησαν πορεία για το Σούνιο.

Το ∆.Σ. και τα µέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους εθελοντές γιατρούς για τη συµµετοχή τους και τη δράση τους στην αποστολή, αλλά και τους σηµαντικούς χορηγούς, που για ακόµα µια φορά έδειξαν την κοινωνική τους ευαισθησία και έδωσαν στη λέσχη τη δυνατότητα να υλοποιήσει µια ακόµα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο.

Comodo SSL