Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

21 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας, μια μέρα που ανήκει στους ψαράδες

Νοέμβριος 21, 2020

21 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας, μια μέρα που ανήκει στους ψαράδες

21 Νοεμβρίου, παγκόσμια Ημέρα Αλιείας σήμερα και οι ψαράδες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν! Η Παγκόσμια Ημέρα Αλιείας καθιερώθηκε το 1998 από αλιευτικές κοινότητες και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου σε όλο τον κόσμο.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν, είναι αφιερωμένη σε όλους όσους έχουν συνδέσει τη ζωή τους με το υγρό στοιχείο, σε όλους όσους περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους παρέα με τα κύματα, σε εκείνους που δίνουν καθημερινό αγώνα στη θάλασσα για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και σε όλους αυτούς που μόνο από μερικά μικρά σημάδια της φύσης, όπως το χρώμα του ουρανού ή η φορά του αέρα, διαισθάνονται τι ψαριά θα κάνουν.

Η αλιεία δεν είναι μόνο επάγγελμα. Είναι κουλτούρα, είναι παράδοση, είναι πολιτισμός, είναι τρόπος ζωής. Στην Ελλάδα, χώρα ευλογημένη που περιτριγυρίζεται από θάλασσα, δραστηριοποιούνται περισσότεροι από 24.000 ψαράδες, με την αλιεία να αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, ειδικά σε απομακρυσμένες παράκτιες και νησιωτικές περιοχές. Την ίδια ώρα, πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες, εξαρτώνται άμεσα από την αλιεία για να εξασφαλίσουν εισόδημα για την οικογένειά τους και να επιβιώσουν.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της αλιείας για την οικονομική ευημερία, την κοινωνική συνοχή, αλλά και την οικολογική ισορροπία σε πολλές κοινότητες σε όλο τον κόσμο στηρίζοντας τους ψαράδες. Επιπλέον να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η προστασία της θάλασσας και των ψαριών, διασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί το επάγγελμά τους, και μαζί με αυτό, αιώνες παράδοσης λόγω της υπεραλίευσης.

Tags
Επαγγελματική Αλιεία Παγκόσμια ημέρα Αλιείας
Comodo SSL