Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

24ωρη επιβίωση σε liferaft: Η LALIZAS στηρίζει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

3 Οκτωβρίου, 2019

24ωρη επιβίωση σε liferaft: Η LALIZAS στηρίζει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Η ΛΑΛΙΖΑΣ, δηλώνοντας πάντα παρούσα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στη θάλασσα και με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες της, υποστηρίζει για ακόμα μια φορά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) και το Τμήμα Υγρού Στοιχείου, παρέχοντάς τους τον απαιτούμενο σωστικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής τους συνάντησης.
Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και η Πολεμική Αεροπορία (111 Π.Μ.) θα πραγματοποιήσουν θαλάσσια άσκηση επιβίωσης στη δυτική πλευρά του Παγασητικού Κόλπου και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Αγχίαλο.

Το σενάριο της άσκησης έχει ως εξής:
Οκτώ πολίτες κι ένα μέλος της ΕΟΔ θα επιβιβαστούν και θα παραμείνουν για 24 ώρες σε ένα liferaft, χρησιμοποιώντας το σωστικό εξοπλισμό του. Παράλληλα θα ενεργοποιηθούν και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα ανίχνευσης και επικοινωνίας, τόσο με γύρω πλεούμενα σκάφη, όσο και επίγειους σταθμούς. Μετά τον πέρας των 24 ωρών, έξι από τους επιβαίνοντες θα συλλεχθούν από ειδικό σωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και οι υπόλοιποι τρεις από ελικόπτερο διάσωσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η σωσίβια λέμβος θα παρακολουθείται από ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και από ένα ελικόπτερο διάσωσης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η LALIZASθα συμβάλει σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία παρέχοντας το liferaft, καθώς και όλα τα σωσίβια. Επιπλέον, ένα από τα άρτια καταρτισμένα μέλη της εταιρείας θα συμμετάσχει στην ομάδα των «ναυαγών», προκειμένου να παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση στους συμμετέχοντες!

Πριν από αυτή την άσκηση, θα πραγματοποιηθεί από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η οποία επίσης υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή, ένα τρίωρο ενημερωτικό σεμινάριο με τη συμμετοχή περίπου 30 πολιτών. Στόχος είναι η σωστή εκπαίδευση νέων, αλλά και επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Η LALIZAS θα μοιραστεί με το κοινό τη γνώση και την εξειδίκευσή της στο σωστικό εξοπλισμό, πραγματοποιώντας μια παρουσίαση για τη σωστή χρήση σωσίβιων και σχεδίων. Η παρουσίαση θα υλοποιηθεί πριν την άσκηση επιβίωσης στη θάλασσα, από ένα από τα εξειδικευμένα μέλη της εταιρείας, με στόχο την ασφάλεια των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Για τη LALIZAS, είναι πάντα τιμή να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που εκπαιδεύουν τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τη θάλασσα με ασφάλεια! Αυτό είναι τόσο το πάθος μας, όσο και η πηγή έμπνευσης για τα προϊόντα μας!

Για εμάς, “Safety is not just a product, it is an ongoing process” (η ασφάλεια δεν αποτελεί απλά ένα προϊόν, αλλά μία διαδικασία διαρκούς εξέλιξης)!

Tags
Σκάφος Ναυτιλία Lalizas άσκηση επιβίωσης Ασφάλεια
Comodo SSL