Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

2ο ερασιτεχνικό πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό

Αύγουστος 9, 2018

2ο ερασιτεχνικό πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου 2018 πραγµατοποιήθηκαν στον Πειραιά οι δύο πρώτοι αγώνες του 2ου Ερασιτεχνικού Πρωταθλήµατος Αλιείας µε Φελλό, µε συνδιοργανωτές τους συλλόγους Ακαδηµία Αλιευτικών ∆ραστηριοτήτων Ελλάδας και ο Νηρέα Καλαµάτας, για τα µέλη τους, αλλά και για κάθε ερασιτέχνη ψαρά που ασχολείται µε αυτή την τεχνική.

Ο 1ος αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 21 Απριλίου, από τις 7 το απόγευµα µέχρι τις 12 το βράδυ, και ο 2ος αγώνας την Κυριακή 22 Απριλίου, από τις 7 το πρωί µέχρι τις 12 το µεσηµέρι. Ο καιρός ήταν ιδανικός για ψάρεµα και συνολικά στους δύο αγώνες αλιεύτηκαν 19 κιλά ψάρια, κυρίως σαργοί, κεφαλόπουλα, µελανούρια και χάνοι!
Ο υγιής συναγωνισµός όλων των συµµετεχόντων ήταν ανεπανάληπτος! Τα µέλη των δύο συλλόγων και οι νέοι φίλοι ψαράδες που τίµησαν τους αγώνες µε την παρουσία τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ψάρεψαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, συναγωνίστηκαν σκληρά και µε αστείρευτο κέφι και στο τέλος η βαθµολογία έδειξε πως οι διαφορές ήταν ελάχιστες. 
Στον 1ο αγώνα µεγάλος νικητής ήταν ο αθλητής της Ακαδηµίας Στέλιος Παπαχριστόπουλος µε 1164 βαθµούς (1 γρ. βάρους αλιευµάτων = 1 βαθµός), στη δεύτερη θέση ο Θεοδόσης Μπαλής (Ακαδηµία) µε 880 βαθµούς και στην τρίτη θέση ο Ηλίας Ζωµένος (Ακαδηµία) µε 710 βαθµούς. Ακολούθησαν οι Νίκος Αλεφραγκής (488 βαθµοί) και Νίκος Σοφούρης (666 βαθµοί) της Ακαδηµίας και ο Θανάσης Γεωργακόπουλος του Νηρέα καθώς και η Τίνα ∆ηµητρίου της Ακαδηµίας – Art Fishing Team.

Στο 2ο αγώνα µεγάλος νικητής ήταν ο Νάσος Βουγιουκλής του Nηρέα µε 1094 βαθµούς, στη 2η θέση ο Γιάννης Ασλάνογλου (open) µε 1016 βαθµούς, στην 3η θέση ο Νίκος Αλεφραγκής (Ακαδηµία) µε 1018 βαθµούς, και ακολούθησαν ο Κώστας Ασηµακόπουλος (Νηρέας) µε 1012 βαθµούς, Νίκος Σοφούρης (Ακαδηµία) µε 980 βαθµούς, Θεοδόσης Μπαλής (Ακαδηµία) µε 818 βαθµούς, Ηλίας Ζωµένος (Ακαδηµία) µε 876 βαθµούς , Αλέξανδρος Σαπουνάκης (Ακαδηµία) µε 722 βαθµούς και Θανάσης Γεωργακόπουλος (Νηρέας) µε 676 βαθµούς. Οι πολύ µικρές διαφορές στην κατάταξη, κράτησαν σε αγωνία τους συµµετέχοντες και ήταν η αφορµή για πολύ γέλιο και ατέλειωτη πλάκα!

Μεγάλοι άτυχοι ο Σπύρος Φιλόπουλος του Νηρέα (τα απόνερα που δηµιούργησε πλοίο που έµπαινε στο λιµάνι του Πειραιά του πήρε όλα τα ψάρια που είχε πιάσει), ο Ανδρέας Γουρδέας (Νηρέα) και ο Νίκος Σοφούρης (Ακαδηµία), που τους ξαγκιστρώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγµή µεγάλα ψάρια λίγο πριν τα βγάλουν. Κατά γενική οµολογία και µετά από την περσινή χρονιά και το 1ο Ερασιτεχνικό Πρωτάθληµα αλιειας µε φελλό, το ψαρευτικό επίπεδο έχει φτάσει πολύ ψηλά, καθώς όλοι οι συµµετέχοντες παρουσιάστηκαν βελτιωµένοι, η µάχη είναι σκληρή και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική!

Οι 4 αγώνες που θα ακολουθήσουν, έχουν ως εξής: Οι 3ος και 4ος αγώνες στην Καλαµάτα το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουνίου 2018, και οι 5ος και 6ος (Τελικός) αγώνες στην Παραλία Σουσακίου (Πέρλα), το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Σεπτεµβρίου 2018. Η Ακαδηµία και ο Νηρέας ευχαριστούν όλους τους συµµετέχοντες για το ήθος και το κέφι τους και εκφράζουν την µεγάλη τους χαρά για τη συµµετοχή των νέων παιδιών (U18), της Γαλήνης Βουγιουκλή (Νηρέας) και του ∆ηµήτρη Μονογυιού (Ακαδηµία). Ο µεγάλος στόχος των δύο συλλόγων είναι να φέρουν τα νέα παιδιά κοντά στη θάλασσα και µακριά από τα πληκτρολόγια!

Επίσης ευχαριστούν όλως ιδιαιτέρως τους ερασιτέχνες ψαράδες που δεν είναι µέλη των δύο διοργανωτών συλλόγων και τίµησαν τους αγώνες µε την παρουσία τους.
Τέλος, καλούν κάθε ερασιτέχνη ψαρά που του αρέσει το αγωνιστικό ψάρεµα και η καλή παρέα, να µη διστάσει να δηλώσει συµµετοχή στους επόµενους αγώνες, υπενθυµίζοντας πως η συµµετοχή στους αγώνες είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ∆ΩΡΕΑΝ και φυσικά χωρίς καµία άλλη υποχρέωση!

Tags
Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αλιείας Νηρέας Καλαμάτας Ακαδημία Αθλητικών Δραστηριοτήτων
Comodo SSL