Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

4η Αποστολή Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου «ΠαραΣΥΡΟµαι...Αμοργό»

9 Αυγούστου, 2018

4η Αποστολή Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου «ΠαραΣΥΡΟµαι...Αμοργό»

Ο Όµιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, πραγµατοποίησε για τέταρτη συνεχόµενη χρονιά την Αποστολή του µε τίτλο «ΠαραΣΥΡΟµαι…ΑΜΟΡΓΟ», στο νησί της Αµοργού, στο διάστηµα 28/4-01/05/2018. Το ραντεβού για τον απόπλου της αποστολής ήταν στις 07:00 το πρωί στη Μαρίνα στα Λαζαρέτα, από όπου περίπου στις 08:00, τρεις βάρκες του οµίλου, µία του WWF και δύο της Οµάδας Αιγαίου, έβαλαν ρότα για την Αµοργό. ∆υόµιση ώρες µετά, µε µια ήρεµη πλεύση, οι βάρκες και τα πληρώµατα έφτασαν στο λιµάνι των Καταπόλων. Εκεί υπήρχε χρόνος για έναν καφέ, µέχρις ότου παραδοθούν στα µέλη τα ενοικιαζόµενα οχήµατα που είχε φροντίσει να προµηθευτεί ο Όµιλος, για να καλύψει τις µεταφορές της αποστολής κατά τη διαµονή της στην Αµοργό. Ο καφές ήταν κερασµένος από τον κύριο Λευτέρη Καραίσκο, εκπρόσωπο του ∆ήµου, ο οποίος και υποδέχτηκε την αποστολή κατά την άφιξή της στο νησί, µε µικρό αριθµό κατοίκων. Στη συνέχεια, µοιρασµένα στα 6 αυτοκίνητα που είχαν νοικιαστεί, τα µέλη του οµίλου έφτασαν στη Χώρα, όπου και τακτοποιήθηκαν στα δωµάτια στα οποία θα διέµεναν καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής. Αµέσως µετά ξεκίνησε το στήσιµο των σκηνικών της παράστασης που είχαν µεταφερθεί στο νησί, τα περισσότερα µε το φορτηγό της επιχείρησης ∆ίοδος, χορηγού των ηχητικών και του φωτισµού των παραστάσεων, και τα υπόλοιπα µε τις βάρκες του Οµίλου. Τα σκηνικά στήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυµνασίου-Λυκείου της Χώρας, όπου θα δινόταν η πρώτη παράσταση του θεατρικού δρώµενου µε τίτλο «Γύρνα την Κλεψύδρα» από τη θεατρική οµάδα του ΟΦΤΣΣ, µε συντονίστρια την κυρία Γεωργία Ματσούκα από την ΕνΤοΠο Σύρο, την Κυριακή 29 Απριλίου.

Ωστόσο για το απόγευµα του Σαββάτου ήταν προγραµµατισµένες δύο ακόµα δράσεις:
α) ∆ράση της ιδρύτριας του Παγκόσµιου Οργανισµού για την προστασία των θαλασσών και ιδιαίτερα των καρχαριών «All for blue», κυρίας Κατερίνας Τοπούζογλου, η οποία ακολούθησε την τέταρτη αποστολή του Οµίλου µετά από σχετική πρόσκληση. Η δράση της κυρίας Τοπούζογλου, η οποία έλαβε χώρα στις 16:30 στο ∆ηµοτικό Σχολείο της Αιγιάλης, µε ενηµερωτικό σεµινάριο για παιδιά, περιελάµβανε επίσης παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισµό της παραλίας, ενώ καλύφθηκε φωτογραφικά από µέλη του Οµίλου.
β) Το απόγευµα της ίδιας ηµέρας µετά τις 17:00, η παιδαγωγική οµάδα του ΟΦΤΣΣ υποδέχθηκε τα παιδιά της Χώρας, στο προαύλιο του Γυµνασίου, µε κινητικά παιχνίδια, παζλ, ζωγραφική µε αυτοσχέδια καραβάκια σε έναν όµορφο βυθό, χορό και τραγούδι. Η δράση έκλεισε µε face painting από make up artist του οµίλου και µπαλονοκατασκευές. Το βράδυ της ίδιας ηµέρας ο ∆ήµος Αµοργού παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο Φωτοβόλος, ως ευχαριστία για τις δράσεις του Οµίλου στο νησί.

Την επόµενη µέρα Κυριακή 29/04 στις 9:30, η παιδαγωγική οµάδα του Οµίλου αναχώρησε για το ∆ηµοτικό Σχολείο της Αιγιάλης, όπου µε αντίστοιχα παιχνίδια, κατασκευές και face painting, απασχόλησε για τρεις περίπου ώρες τα παιδιά, τα οποία ήταν ενθουσιασµένα, όπως επίσης και οι µαµάδες που τα συνόδευαν. Παράλληλα στις 11:00 του ίδιου πρωινού το WWF είχε ετοιµάσει στα Κατάπολα τη «Γαλάζια Εξερεύνηση» για τα παιδιά. Εκεί τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις οµάδες και ξεκίνησαν την εξερεύνηση στους σταθµούς. Κάθε σταθµός περιλάµβανε ένα παιχνίδι-δράση οικολογικού χαρακτήρα, για την προστασία της θάλασσας και των πλασµάτων που ζουν σε αυτή. Μετά το πέρας της εξερεύνησης, η κάθε οµάδα έγραψε ένα µήνυµα για να σώσει τον πλανήτη. Τρίτη παράλληλη δράση ήταν ο καθαρισµός δυσπρόσιτων παραλιών και του βυθού του νησιού από µία βάρκα του ΟΦΤΣΣ µε έξι άτοµα πλήρωµα, σε συνεργασία µε την All for blue, ιδιαίτερα αποτελεσµατική όπως αποδείχτηκε, καθώς συγκεντρώθηκαν πάνω από 350 κιλά σκουπίδια. Το απόγευµα της ίδιας µέρας στις 20:00, παρουσιάστηκε από τη θεατρική οµάδα του ΟΦΤΣΣ το θεατρικό δρώµενο «Γύρνα την Kλεψύδρα», στο Γυµνάσιο της Χώρας όπως προαναφέρθηκε. Οι τρεις ήρωες αναγκάζονται να φύγουν από το σπίτι τους εξ αιτίας µιας σφοδρής πειρατοµαχίας που το µόλυνε ανεπανόρθωτα… Την επόµενη ηµέρα, ∆ευτέρα 30/04, η οµάδα των σκηνικών ξεκίνησε για το στήσιµό τους στο ∆ηµοτικό της Αιγιάλης. Παράλληλα στις 10:30 έλαβε χώρα η δράση της All for blue στο ∆ηµοτικό των Καταπόλων, όπου συγκεντρώθηκαν παιδιά και από σχολεία της Χώρας και της Αρκεσίνης. Ακολούθησε παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισµός της παραλίας Καταπόλων. Στις 11:00 της ίδια µέρας, αναπτύχθηκε η δράση του WWF «Γαλάζια Εξερεύνηση» στην Αιγιάλη.

Σε αυτή την Αποστολή, αρωγός της προσπάθειας ήταν για ακόµη µία χρονιά ως συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την οποία ο ΟΦΤΣΣ ευχαριστεί ιδιαιτέρως. Επίσης ο όµιλος ευχαριστεί για τη συνεργασία και τη συµµετοχή τους την εταιρεία ΕνΤοΠο Σύρο, την Οµάδα Αιγαίου, το WWF και τον Οργανισµό All for blue της κυρίας Τοπούζογλου, το µεγάλο χορηγό-Πρατήριο υγρών καυσίµων Shell «Γουργουράκια» και την εταιρεία Coral Sa, καθώς και την επιχείρηση ∆ίοδος για την έµπρακτη υποστήριξη µε την παροχή του οπτικοακουστικού εξοπλισµού των παραστάσεων.

Επιπλέον ευχαριστεί θερµά την επιχείρηση “Replay Media” για τη βιντεοκάλυψη της αποστολής και το χορηγό επικοινωνίας εφηµερίδα «Κοινή Γνώµη», καθώς και τον κύριο Αλέξανδρο Μήτση για τη δηµιουργία των τραγουδιών της παράστασης. Τέλος, απευθύνει πολλές ευχαριστίες στο ∆ήµο Αµοργού και ιδιαίτερα τον κύριο Καραΐσκο, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεµόνων ∆ηµοτικού Αιγιάλης, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεµόνων ∆ηµοτικού Καταπόλων, τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Aegialis Hotel and Spa για την παροχή του δείπνου, το καταδυτικό κέντρο Αιγιάλης για την παροχή εξοπλισµού στους δύτες που προέβησαν στον καθαρισµό της παραλίας, την επιχείρηση ενοικιαζοµένων αυτοκινήτων Θωµάς στα Κατάπολα για την παροχή ενός επιπλέον οχήµατος δωρεάν, και όλους τους κατοίκους του νησιού για την άψογη συνεργασία και την απαράµιλλη φιλοξενία την οποία απόλαυσαν τα µέλη της αποστολής. Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόµενη χρονιά µε µια ακόµα αποστολή, συνεχίζοντας τη δράση που τροφοδοτεί τους κατοίκους των νησιών µε όµορφες εµπειρίες και εικόνες, ενώ παράλληλα χαρίζει σε όλους στιγµές υπερηφάνειας και αληθινής ικανοποίησης.

Tags
Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου Αμοργός [jetpack-related-posts]
Comodo SSL