Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Το 54ο Ράλλυ Αιγαίου στη Σύρο, Χίο και Σκύρο

Το 54ο Ράλλυ Αιγαίου στη Σύρο, Χίο και Σκύρο

Πλούσιο το αγωνιστικό πρόγραμμα του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης –  ΠΟΙΑΘ για το 2017, με κορυφαία διοργάνωση το Ράλλυ Αιγαίου, όπως σχετικά ανακοίνωσε ο διοργανωτής όμιλος.

Το «Ράλλυ Αιγαίου», συμπληρώνει φέτος 54 έτη ζωής και προσφοράς στον ναυταθλητισμό αλλά και στην οικονομία των νησιών μας. Ο Όμιλος, το 2017, θα δώσει βάρος και στον αγώνα παράκτιας ιστιοπλοΐας «Athens Trophy» ενώ θα διεξαχθεί και το «Κύπελλο της Ύδρας» αλλά και ο αγώνας «Αρμενίζοντας για το παιδί».

Το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 24 Ιουλίου. Όπως κάθε χρόνο, τα σκάφη θα αποπλεύσουν από τη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου με προορισμό τη Σύρο (86 ν.μ.). Η δεύτερη ιστιοδρομία θα είναι από το «νησί της Φραγκοσυριανής» στη Χίο (93 ν.μ.) και η τρίτη από τη Χίο στη Σκύρο (100 ν.μ.) όπου θα διεξαχθεί και μία παράκτια κούρσα. Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, τα σκάφη δε θα τερματίσουν στο Σούνιο αλλά στο νησί των Βορείων Σποράδων. Το «54ο Ράλλυ Αιγαίου» θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου με τη δεξίωση στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου.

«Ο σχεδιασμός κάθε χρόνο έχει ως στόχο να επισκεφτούμε ένα παραμεθόριο νησί. Κρίναμε ότι έπρεπε να είναι η Χίος γιατί έχει υποστεί τα πάνδεινα από το προσφυγικό κύμα. Θελήσαμε να βάλουμε στο πρόγραμμα και ένα νησί που δεν έχει πάει ποτέ η διοργάνωση και αυτό είναι η Σκύρος», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Το 2017, ο ΠΟΙΑΘ θα ενισχύσει και τον αγώνα «Athens Trophy», ο οποίος θα εξελιχθεί σε ένα γκραν πρι για παράκτιες ιστιοδρομίες. Θα διεξαχθεί σε δύο Σαββατοκύριακα με αφετηρία από το Μικρολίμανο (6-7/5, 13-14/5). Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί, από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου, και ο αγώνας της Ύδρας «44ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Ελληνικής Επανάστασης – Ύδρα 2017».

Η τέταρτη διοργάνωση για το 2017 θα είναι ο καθιερωμένος αγώνας «Αρμενίζοντας για το παιδί», τα έσοδα του οποίου δίνονται σε κοινωφελή ιδρύματα. Θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουλίου.

Comodo SSL