Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΕΘΝΟΣ: «8 Φεβρουαρίου ανοίγει το ΨΑΡΕΜΑ και η μετακίνηση εκτός νομού υπό προϋποθέσεις»

Ιανουάριος 23, 2021

ΕΘΝΟΣ: «8 Φεβρουαρίου ανοίγει το ΨΑΡΕΜΑ και η μετακίνηση εκτός νομού υπό προϋποθέσεις»

Μετά την παράταση της απαγόρευσης ψαρέματος η κυβέρνηση προγραμματίζει το άνοιγμα του με πιθανή ημερομηνία τις 8 Φεβρουαρίου μαζί με το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό – θα αφορά συνολικά δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το κυνήγι και την επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ethnos.gr πιο πιθανή ημερομηνία για την άρση της απαγόρευσης του ψαρέματος, είναι η 8η Φεβρουαρίου.

Να θυμίσουμε ότι από τις 7 Νοεμβρίου 2020, μόνο μία εβδομάδα έχει επιτραπεί το ψάρεμα από ακτή (στις 24 Δεκεμβρίου) κλείνοντας συνολικά μέχρι σήμερα 70 μέρες κλειστό, και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου τις 85 μέρες! Αντίστοιχες ημέρες παραμένουν δεμένα και τα σκάφη.

Για την ώρα οι ειδικοί, κάτι που τόνισε, μιλώντας και στο OPEN TV ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, προτιμούν να περιμένουν μία εβδομάδα ακόμη για να δώσουν το πράσινο φως για τη μετακίνηση εκτός νομού. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι μέχρι τώρα έχουν ανοίξει αρκετές δραστηριότητες και θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να κολυμπήσει, ή να βρεθεί στη παραλία, όταν όμως έχει στα χέρια του αλιευτικά εργαλεία ισχύει η απαγόρευση, αν όχι η μετακίνηση επιτρέπεται!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η μετακίνηση εκτός νομού – αν δεν αλλάξει κάτι στα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού στη χώρα μας – θα γίνει το πιθανότερο από τις 8 Φεβρουαρίου, μαζί με τα χιονοδρομικά κέντρα. Το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα αφορά συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το κυνήγι και την επίσκεψη σε χιονοδρομικό κέντρο.

Το σενάριο αυτό όμως θα έχει και περιορισμούς, καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν απαγορεύσεις να μετακινηθούν πολίτες από κόκκινες περιοχές προς νομούς που σήμερα είναι πράσινοι.

Πηγή: ethnos.gr

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Κορονοϊός άρση απαγόρευσης αλιείας Lockdown
Comodo SSL