Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

94χρονος έκανε κατάδυση στο Zenobia για 40 και πλέον λεπτά

Ιούλιος 9, 2018

94χρονος έκανε κατάδυση στο Zenobia για 40 και πλέον λεπτά

Ο εμπνευσμένος 94χρονος Ray Woolley ζει στη Λεμεσό και κερδίζει την παγκόσμια προσοχή όταν πέρασε τα 94α γενέθλιά του στις 28 Αυγούστου 2017 πραγματοποιώντας κατάδυση στο βυθισμένο ναυάγιο του φέρι μποτ Zenobia στη Λάρνακα και κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως τον γηραιότερο καταδύτη του κόσμου.

 

Στα πλαίσια ταινίας ντοκιμαντέρ ‘Life begins at 90, κινηματογραφημένο στην Κύπρο το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη ζωή του Ray, το πάθος του για καταδύσεις και το νερό και την υγιή προσέγγισή του στη γήρανση. Έπεσε σε βάθος 38,1 μέτρων για 41 λεπτά.

Ο Ray κατάγεται από το Port Sunlight στη χερσόνησο Wirral του Ηνωμένου Βασιλείου και άρχισε να κολυμπά στα τοπικά κολυμβητήρια σε ηλικία πέντε ετών. Στην Κύπρο πραγματοποιεί καταδύσεις στο-aqua club – BSAC-της RAF στο Ακρωτήρι. Ξεκίνησε τις καταδύσεις στο British Sub Aqua Club του Portland και Weymouth το 1960. Είναι επίσης βετεράνος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό και στην «Ειδική Δύναμη SBS 281» στα Δωδεκάνησα. Μετά τον πόλεμο, εκπαιδεύτηκε ως ράδιοασυρματιστής και εργάστηκε για το βρετανικό γραφείο εξωτερικού, αποσπάστηκε στην Κύπρο το 1964. Είπε ότι είναι κατενθουσιασμένος με την ταινία και ότι έχει συνηθίσει την δημοσιότητα που έχει.

«Όλα καταλήγουν στο να είσαι δραστήριος και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που τράβηξα την προσοχή. Η προσοχή είναι πραγματικά ωραίο πράγμα ιδιαίτερα στην ηλικία μου. Κάνω κάτι το οποίο με ευχαριστεί και ο κόσμος βλέπει ότι κάνω κάτι λιγάκι διαφορετικό από αυτό που θεωρείται ως φυσιολογικό για την ηλικία μου». Ο Ρέι έχει υποσχεθεί να κρατήσει το παγκόσμιο το Ρεκόρ Γκίνες που κέρδισε και ότι θα ξανακάνει κατάδυση στο Ναυάγιο της Ζηνοβίας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Ρέι είναι πρεσβευτής της υγιούς μετάβασης στο γήρας, λέγοντας ότι η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική και ότι ο ίδιος είναι η απόδειξη. Επίσης τόνισε ότι η υγιεινή διατροφή φέρνει πολύ σημαντικά αποτελέσματα αλλά πρόσθεσε “Μην στερήσετε τον εαυτό σας”, μου αρέσει ένα τοστ με μπέικον μια φορά την εβδομάδα. “Αν μπορώ να εμπνεύσω μόνο ένα άτομο να σηκωθεί από την καρέκλα του και να κάνει κάτι, τότε αυτό είναι μεγάλο”, είπε.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/documentaryfilm90/
Τρέιλερ ταινίας: https://www.facebook.com/documentaryfilm90/videos/443791259383879/

πηγή: pafospress.com

Tags
Κύπρος Αυτόνομη Κατάδυση
Comodo SSL