Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

9η Boat & Fishing Show: 35.000+ επισκέπτες και ρεκόρ πωλήσεων σε σκάφη, εξοπλισμό και υπηρεσίες

14 Μαρτίου, 2024

9η Boat & Fishing Show: 35.000+ επισκέπτες και ρεκόρ πωλήσεων σε σκάφη, εξοπλισμό και υπηρεσίες

Τη δική της «σφραγίδα» στον χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και της θαλάσσιας επιχειρηματικότητας άφησε για ακόμα μία χρονιά η διεθνής έκθεση «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo».

Επί τέσσερις ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας πάνω από 35.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν νέα σκάφη, να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον κλάδο του σκάφους και του ψαρέματος και να παρακολουθήσουν σεμινάρια και ημερίδες.

Επόμενη διοργάνωση, η επετειακή 10η Boat & Fishing Show, 13-16 Μαρτίου 2025, στο MEC Παιανίας, και στη συνέχεια τον Νοέμβριο του 2025 η 3η Thessaloniki Boat & Fishing Show.

Η πολυεπίπεδη έκθεση φιλοξένησε περισσότερους από 300 εκθέτες σε τρεις θεματικές ενότητες, το σκάφος, την αλιεία και τον θαλάσσιο τουρισμό, ενώ και τις τέσσερις ημέρες οι 35.000 επισκέπτες έδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ελλάδα για τους τομείς που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά πάνω από 40 νέα μοντέλα σκαφών

Αξιοσημείωτη ήταν η υψηλή ζήτηση από επαγγελματίες του κλάδου rent a boat αλλά και ιδιώτες, σε σκάφη όλων των κατηγοριών. Δεκάδες φουσκωτά, ταχύπλοα, καμπινάτα σκάφη για ναυτικό τουρισμό αλλά και βάρκες για ψάρεμα, ήταν διαθέσιμα για το κοινό από Ελληνικά ναυπηγεία και εισαγωγείς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κλείστηκαν αρκετές συμφωνίες αγοροπωλησίας σκαφών, αφού πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα παραδόσεων σε σκάφη και ναυτικούς κινητήρες, έτσι οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν αυτή την εποχή να παραγγείλουν το σκάφος για το καλοκαίρι.

Η αυξανόμενη τάση του ενδιαφέροντος για τους κλάδους που σχετίζονται με τη θάλασσα επιβεβαιώθηκε και από τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρχε στα σεμινάρια και τις ημερίδες. Άλλωστε η «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo» είναι η μοναδική έκθεση που έχει «αγκαλιάσει» τον χώρο του ψαρέματος στην Ελλάδα, αποτελώντας σημείο συνάντησης για ερασιτέχνες, επαγγελματίες και υποβρύχιους αλιείς.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, υπήρχε σημαντική παρουσία της αυτόνομης κατάδυσης με την συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού PADI και την συμμετοχή δεκάδων σχολών αυτόνομης κατάδυσης.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Δημήτρη Τσιόδρα, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων και οργανισμών.

H έκθεση «Boat & Fishing Show» είναι μια έκθεση ορόσημο για τους φίλους της θάλασσας, για όλους όσοι ασχολούνται με τα σκάφη, το ψάρεμα, τα Water Sports και φυσικά τον Θαλάσσιο Τουρισμό. Διοργανώσεις αυτού του είδους βοηθούν στη διεύρυνση του τουρισμού και της ναυτικής ζωής κι αποτελούν πλατφόρμα για την παρουσίαση νέων τεχνολογιών, προϊόντων και υπηρεσιών.” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο Γραμματέας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σούλης, ολυμπιονίκες κ.α.

Οι εκθέτες και οι επισκέπτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά καθώς η επετειακή 10η «Boat & Fishing Show – Sea & Tourism Expo» θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2025, στο MEC Παιανίας ενώ τον Νοέμβριο του 2025 θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Η Boat & Fishing Show διοργανώθηκε από την Pelagic Expo με την υποστήριξη της Yamaha. Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η διάδοση και η στήριξη των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη θάλασσα, η ανάδειξη των δυνατοτήτων της Ελλάδος στον τομέα της θαλάσσιας δραστηριότητας και η συμβολή της στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Περισσότερες πληροφορίες https://www.boatfishingshow.gr

Tags
Pelagic Expo έκθεση ψαρέματος Boat & Fishing Show Έκθεση Σκάφος Ψάρεμα Έκθεση σκαφών
Comodo SSL