Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Μανώλης Γιάνκος: Φαβορί Ελληνικής Οµάδας - Ακυρώθηκε την 1η ηµέρα του Αγώνα

18 Μαΐου, 2017

Μανώλης Γιάνκος: Φαβορί Ελληνικής Οµάδας - Ακυρώθηκε την 1η ηµέρα του Αγώνα

Ο Μανώλης Γιάνκος είναι γνωστός σε παγκόσµιο επίπεδο για τις επιδόσεις του τόσο στο ψαροτούφεκο όσο και στην ελεύθερη κατάδυση. Όπως πιθανόν διαβάσατε και στο boatfishing.gr µαζί µε τον Γιάννη Σιδέρη ήταν οι βασικοί διεκδικητές του φετινού παγκόσµιου τίτλου, αφού είχε γίνει µια πολύ σηµαντική δουλειά κατά την προετοιµασία. Η αναγνώριση γινόταν αρκετό διάστηµα, µε τις σηµειώσεις του ανά ψάρι να είναι τόσο πλήρης που µέχρι και βίντεο του ψαριού υπήρχε. Ας δούµε τι µας είπε αποκλειστικά στο περιοδικό µας:

Τι συνέβη µε την πρώτη βουτιά;

Η πρώτη επιλογή µου, έτυχε να είναι και επιλογή τριών ακόµη αθλητών. Ενός Κροάτη, ενός Κυπρίου και ενός εκ των Ισπανών αθλητών. Πέσαµε σχεδόν ταυτόχρονα µέσα στο νερό και ξεκινήσαµε την κατάδυσή µας µε πολύ µικρή διαφορά εγώ, ο Κροάτης και ο Ισπανός, µε σκοπό να διεκδικήσουµε το ίδιο ψάρι, ένα ροφό 13 κιλών ο οποίος είχε σαν συνήθεια να κάθεται πάνω στην άµµο 5-6 µέτρα µακριά από το κάθετο χαράκι που χρησιµοποιούσε ως θαλάµι .

Πότε κατάλαβες ότι κατηγόρησε για την χρήση φακού;

Στη διαδροµή για την επιφάνεια, θεώρησα πως το ψάρι αυτό δεν ήταν εφικτό να παρθεί εκείνη την ηµέρα µε τις συγκεκριµένες συνθήκες όχλησης που επικρατούσαν και έτσι είχα αρχίσει να σκέφτοµαι την επόµενη επιλογή µου. Την στιγµή που βγήκα στην επιφάνεια έδωσα ένα σήµα οκ στον κριτή µε το χέρι µου για να καταλάβει πως είµαι καλά και κατ’ ευθείαν άρχισα να ξεοπλίζω το τριλάστιχο 130 που είχα επιλέξει γι΄ αυτή την προσέγγιση. Μετά από αυτό έδωσα το όπλο µου και τη σηµαδούρα µου στο βαρκάρη µου και κάθισα στο µπαλόνι του φουσκωτού για να µαζέψω το σχοινί της σηµαδούρας µε το εναλλασσόµενο βάρος που είχα χρησιµοποιήσει. Όσο µάζευα το σχοινί της σηµαδούρας , ο φίλος και βοηθός µου στο συγκεκριµένο αγώνα, Λευτέρης Λιθαδιώτης, που γνωρίζει άπταιστα την κροάτικη γλώσσα µε ενηµέρωσε πως ο κροάτης αθλητής είπε πως κάποιος είχε φακό. Μετά από αυτό είπε πως εγώ ήµουν αυτός που είχε το φακό. Μην δίνοντας βάση σε κάτι που εκείνη τη στιγµή θεώρησα ανοησία και πιστεύοντας ότι πιθανόν να είδε κάποιο από τα µεταλλικά κοµµάτια του εξοπλισµού µου να γυαλίζει, απευθύνθηκα στον κριτή µου και τον ρώτησα τι πρέπει να κάνουµε. Αυτός µε τη σειρά του µε διαβεβαίωσε πως είµαστε εντάξει και ότι εφόσον το επιθυµούµε µπορούµε να συνεχίσουµε το πρόγραµµα µας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχθηκα (ο βαρκάρης µου συγκεκριµένα) κάποια τηλεφωνήµατα από το Βασίλη Γκαρούτσο που βρισκότανε στη στεριά και µας µετέδιδε διάφορες κακοήθειες από άσχετους. Επίσηµο τηλεφώνηµα ή ειδοποίηση µε οποιοδήποτε άλλο τρόπο δεν είχα µέχρι τη στιγµή που βρισκόµουν µε την οικογένειά µου και γευµατίζαµε αρκετές ώρες αργότερα από τη λήξη του αγώνα. Την ώρα που γευµάτιζα µε πήρε ο Ν. Καµπάνης που ήταν υπεύθυνος για τη διοργάνωση και µου είπε πως υπάρχει µια ένσταση σε βάρος µου όπως επίσης ότι θα έπρεπε να βρω τον αλυτάρχη και να συζητήσω µαζί του για το θέµα αυτό.

Ποια είναι τα στοιχεία κατά την γνώµη σου που αποδεικνύουν ότι δεν είχες φακό;

Τα στοιχεία είναι πολλά, όπως επίσης και οι µαρτυρίες των ανθρώπων που ενεπλάκησαν σε αυτήν την κατάσταση. Είµαι απολύτως βέβαιος ότι τα στοιχεία αυτά θα µε αποδείξουν οτι δεν είχα καµία σχέση µε το γεγονός. ∆υστυχώς τη στιγµή που γράφονται οι γραµµές αυτές δεν µπορώ να σας πω περισσότερα εξ αιτίας των διαδικασιών που ακολουθούνται αλλά ελπίζω να µου δώσετε την ευκαιρία σε επόµενο τεύχος να σας αναλύσω µε λεπτοµέρεια το ζήτηµα αυτό.

Τι σκοπεύεις να κάνεις εδώ και στο εξής;

Αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση της αλήθειας και του ονόµατός µου. Ολόκληρη η προσοχή µου είναι στραµµένη γύρω από αυτό και δεν σκέφτοµαι κάτι άλλο προς το παρόν. Τελειώνοντας µε τις διαδικασίες που πρέπει, απέναντι σε αυτούς που πρέπει, θα κάνω τον απολογισµό µου και θα πάρω τις αποφάσεις µου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΠΟΥ Ο ΚΡΟΑΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΑΔΙΚΑ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΦΑΚΟΥ (2:45 – 6:15)

 

Tags
Σύρος Συνέντευξη Αγώνες Υποβρύχιας Αλιείας Σύρος 2016 Μανώλης Γιάνκος
Comodo SSL