Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χρ. Κέλλας στο Thessaloniki Boat & Fishing Show 2025: «Δίκαιο και βιώσιμο πλαίσιο για την αλιεία»

3 Νοεμβρίου, 2025

Χρ. Κέλλας στο Thessaloniki Boat & Fishing Show 2025: «Δίκαιο και βιώσιμο πλαίσιο για την αλιεία»

Στον νέο Κανονισμό για την επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, κατά τα εγκαίνια της «Boat & Fishing Show 2025 – Sea & Tourism», που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κέλλας, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η θάλασσα αποτελεί πηγή ζωής, ευημερίας και πολιτισμού για τη χώρα, σημειώνοντας πως «εκεί συνυπάρχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, ναυτικοί, επιστήμονες και επιχειρηματίες του τουρισμού».

Επεσήμανε τη σημασία της παράκτιας επαγγελματικής αλιείας ως στήριγμα των νησιωτικών και παράκτιων κοινοτήτων.

Επίσης, υπογράμμισε και τον ρόλο της ερασιτεχνικής αλιείας στην ενίσχυση της σχέσης των πολιτών με τη φύση και την ανάδειξη της θαλάσσιας κουλτούρας.

Αναφερόμενος στον νέο Κανονισμό (ΕΕ) 2842/2023, τόνισε ότι η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Επεσήμανε ότι εισάγονται νέες υποχρεώσεις παρακολούθησης και καταγραφής της ερασιτεχνικής αλιείας, στο πλαίσιο ενός δίκαιου και βιώσιμου πλαισίου συνύπαρξης με τους επαγγελματίες αλιείς.

Όπως είπε, το Υπουργείο έχει ήδη ολοκληρώσει την ανάπτυξη του υποσυστήματος για την ερασιτεχνική αλιεία, στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης της Αλιείας (ΟΣΠΑ), μια μεταρρύθμιση που θα ενισχύσει τη διαφάνεια και τη συλλογή αξιόπιστων δεδομένων.

Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε και στον αλιευτικό τουρισμό, «μια δραστηριότητα που συνδυάζει την παράδοση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες».

Κλείνοντας, συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες της Boat & Fishing Show 2025, τονίζοντας πως «η διοργάνωση αυτή εκφράζει το πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, συνδέοντας την τεχνολογία με την παράδοση και την αλιεία με τον τουρισμό».

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου, καθώς και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Boat & Fishing Show Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Thessaloniki Boat & Fishing Show
Comodo SSL