Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Α. Βατόπουλος: «μπορούν να αρθούν κάποια περιοριστικά μέτρα όπως το ψάρεμα»

14 Ιανουαρίου, 2021

Α. Βατόπουλος: «μπορούν να αρθούν κάποια περιοριστικά μέτρα όπως το ψάρεμα»

Τέσσερις ημέρες μένουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, και η αγωνία των ερασιτεχνών αλιέων κορυφώνεται σχετικά με την άρση απαγόρευσης στο ψάρεμα.

Τις ελπίδες άρσης απαγόρευσης στο ψάρεμα ενισχύει το γεγονός ότι η κυβέρνηση από τις 18 Ιανουαρίου επιθυμεί να επανεκκινήσει η οικονομική δραστηριότητα στο λιανεμπόριο με την μέθοδο Click away και τη φυσική παρουσία πελατών στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός στη τελευταία του συνέντευξη.

Άλλη μία θετική εξέλιξη είναι η σημερινή (14/1/21) δήλωση του κ. Α. Βατόπουλου, Μέλους Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Καθηγητής Μικροβιολογίας στον Ant1 και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη Καλημέρα Ελλάδα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, ο κ. Βατόπουλος ανάφερε ότι «ίσως μπορούν να αρθούν κάποια περιοριστικά μέτρα όπως το ψάρεμα και το κυνήγι».

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρει ότι δεν βλέπει το λόγο που απαγορεύονται το ψάρεμα και το κυνήγι, όταν γίνεται μέχρι δύο άτομα στη θάλασσα ή στο βουνό.

Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τελικά, αφού ακόμα και να γνωρίζαμε την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την τελική απόφαση έχει η Πολιτική Προστασία.

Αναμένουμε και ελπίζουμε να εισακουστούν οι φωνές χιλιάδων ερασιτεχνών αλιέων που έχουν εξαιρεθεί από τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες όταν το πλήθος των περισσότερων επιτρέπονται κανονικά.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος το παραλογισμό της απαγόρευσης στην ερασιτεχνική αλιεία, για παράδειγμα μπορεί κάποιος να κολυμπήσει στη θάλασσα, αλλά απαγορεύεται να κρατά ψαροτούφεκο, αντίστοιχα μπορεί να βρίσκεται στη παραλία αλλά απαγορεύεται να κρατά καλάμι.

Σύντομα νεότερα…

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Απαγόρευση Ψαρέματος Κορονοϊός άρση απαγόρευσης αλιείας Lockdown
Comodo SSL