Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αεροσκάφη βυθίζονται για χάρη του τουρισμού

Οκτώβριος 16, 2019

Αεροσκάφη βυθίζονται για χάρη του τουρισμού

Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που αγαπούν τις καταδύσεις και επισκέπτονται μακρινές χώρες ώστε να απολαύσουν τις διακοπές τους κάνοντας παράλληλα το αγαπημένο τους χόμπι. Έτσι πολλές χώρες δημιουργούν θαλάσσια πάρκα βυθίζοντας αχρησιμοποίητα παλιά αεροπλάνα-και όχι μόνο- ώστε να προσελκύσουν τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό το σκοπό, μετά την Τουρκία και στην Ιορδανία, βυθίστηκε από τις αρχές της πόλης Άκαμπα ένα εμπορικό αεροσκάφος, στο πλαίσιο ενός οικολογικού τουριστικού προγράμματος με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή και την προώθηση της ανάπτυξης της θάλασσας.

Το αχρησιμοποίητο αεροπλάνο Lockheed L-1011 TriStar ήταν σταθμευμένο στο Διεθνές Αεροδρόμιο King Hussein για αρκετά χρόνια. Αγοράστηκε πρόσφατα από την Αρχή Ειδικής Οικονομικής Ζώνης της Aqaba (ASEZA) για να βυθιστεί και στη συνέχεια να αποσυναρμολογηθεί, ώστε να μεταφερθεί στο κύριο λιμάνι της Aqaba.

Δεν είναι όμως το μόνο αεροπλάνο που θα βρίσκεται στο βυθό της Aqaba.Υπάρχει εκεί και ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Hercules C-130 που βυθίστηκε το 2017 καθώς και διάφορα άλλα στρατιωτικά οχήματα που βυθίστηκαν στην θάλασσα και είναι υποβρύχια αξιοθέατα που αποτελούν μέρος του υποθαλάσσιου στρατιωτικού μουσείου της Aqaba.

Το Hercules C-130 έχει ήδη αποδειχθεί πολύ δημοφιλές στους δύτες και τους περίεργους ψαράδες. Ωστόσο οι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έξι μήνες για να δώσουν στη θαλάσσια ζωή αρκετό χρόνο, ώστε να δημιουργηθούν στο χώρο τεχνητοί κοραλλιογενείς ύφαλοι για να φιλοξενήσουν ψάρια και άλλες θαλάσσιες ζωές σύμφωνα με το περιοδικό Scuba Diver.

Αλλά και το Μπαχρέιν, έχοντας σκοπό να προσελκύσει δύτες από όλο τον κόσμο στον Περσικό Κόλπο, δημιουργεί ένα νέο “υποβρύχιο θεματικό πάρκο” σε έναν χώρο καταδύσεων έκτασης 100.000 τετραγωνικών μέτρων με πρωταγωνιστή ένα… βυθισμένο Boeing 747.

O χώρος των καταδύσεων θα περιλαμβάνει το ειδικά προετοιμασμένο αεροσκάφος μήκους 70 μέτρων, ένα αντίγραφο σπιτιού εμπόρου μαργαριταριών, τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους, γλυπτά και αναμένεται να υποδεχθεί του πρώτους λάτρεις του βυθού το φετινό καλοκαίρι.

Τέλος, οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι του χώρου αυτού αναφέρουν πως το νέο “υποβρύχιο θεματικό πάρκο” θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ακόμα θα προωθεί την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής.

Πηγή :  travelstyle.gr

 

Tags
Θαλάσσιο πάρκο Καταδυτικός Τουρισμός Υποβρύχιο Πάρκο
Comodo SSL