Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

«Αυτοψία» στην Κάλυμνο για τον αργό θάνατο της ελληνικής θάλασσας

11 Ιουλίου, 2025

«Αυτοψία» στην Κάλυμνο για τον αργό θάνατο της ελληνικής θάλασσας

Ένα αποκαλυπτικό οδοιπορικό στις ελληνικές θάλασσες που αργοπεθαίνουν παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης 9 Ιουλίου η εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ στον ALPHA, με την Κάλυμνο να είναι ένας από τους βασικούς σταθμούς της.

Το τηλεοπτικό ταξίδι πέρασε από τον Αμβρακικό, την Κάλυμνο, τους Φούρνους, τη Χαλκίδα, τον Κορινθιακό, τη Θεσσαλονίκη και τη Λέρο, φωτίζοντας τη δραματική μείωση των αλιευμάτων και τις συνέπειες της υπεραλίευσης και των καταστροφικών μεθόδων ψαρέματος.

Με τον φακό της «Αυτοψίας» να καταγράφει την καθημερινότητα των ψαράδων, το κοινό είδε άδεια δίχτυα, βυθούς-νεκροταφεία και εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης μετά τις μηχανότρατες.

Η εκπομπή αποκάλυψε την παράνομη αλιεία, την απουσία ουσιαστικού ελέγχου και το πώς αλιεύματα που ψαρεύονται υπό αμφισβητούμενες συνθήκες φτάνουν να πωλούνται κανονικά σε ταβέρνες.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και το κρίσιμο ερώτημα: πόσο φρέσκα και ελληνικά είναι τελικά τα ψάρια που καταναλώνουμε;

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκαλούν έντονο προβληματισμό και καλούν σε άμεση δράση για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή “Αυτοψία” με τίτλο “Ο αργός θάνατος της ελληνικής θάλασσας” ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην Κάλυμνο, όπου τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν από 7 έως 9 Ιουνίου, η δημοσιογράφος Ρομίνα Ξύδα και το συνεργείο του ALPHA ανέδειξαν την πραγματικότητα ενός τόπου ιστορικά δεμένου με τη θάλασσα.

Βίντεο με το ρεπορτάζ της Μπέττυς Μαΐλλη και του Μάμα Χαραμαντά για το Kalymnos News από τα γυρίσματα στην Κάλυμνο

«Η Κάλυμνος είναι το νησί των ψαράδων και των σφουγγαράδων. Ήρθαμε να δούμε τι συμβαίνει με τη μείωση των αλιευμάτων. Αν και υπεραλίευση υπήρχε και στο παρελθόν, σήμερα η θάλασσα φαίνεται να αντιμετωπίζει ένα βαθύτερο πρόβλημα», σημείωσε η Ρομίνα Ξύδα σε δηλώσεις της στο Kalymnos News.

Η ομάδα του ALPHA επιβιβάστηκε στο καΐκι «Ταξιάρχης» του καπετάν Μακάριου, που μετέφερε με λίγες λέξεις τη σκληρή αλήθεια:

«Πριν πέντε χρόνια βγάζαμε 50 κιλά σε μία ψαριά. Σήμερα, με το ζόρι πιάνουμε πέντε. Κάτι έχει πάθει η θάλασσα

Πηγή: kalymnos-news

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Tags
Παράνομη Αλιεία Κάλυμνος Ακραία Υπεραλίευση
Comodo SSL