Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αγανακτισμένοι οι ψαράδες: «πουλάμε 1 κιλό μαρίδα 0,80€ και ο καταναλωτής αγοράζει 10 €!»

Μάρτιος 27, 2020

Αγανακτισμένοι οι ψαράδες: «πουλάμε 1 κιλό μαρίδα 0,80€ και ο καταναλωτής αγοράζει 10 €!»

Το πρόβλημα μεταξύ χονδρέμπορων και επαγγελματιών ψαράδων είναι γνωστό και έρχεται πάλι στην επιφάνεια με το ποστ γνωστού επαγγελματία ψαρά.

Για κάθε κατηγορία προϊόντος υπάρχει και ένας ισχυρός χονδρέμπορος – μεσάζων ο οποίος παρεμβάλλεται μεταξύ του τελικού καταναλωτή και εκείνου που παράγει ή αλιεύει. Ιδίως για τους αλιείς που έχουν μεγάλα καΐκια και προσωπικό, η διανομή των ψαριών σε λιανική (όπως πώληση ψαριών σε πάγκο στο λιμάνι) είναι αδύνατη, έτσι στηρίζονται στους μεσάζοντες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο επαγγελματίας αλιέας είδε το προϊόν του να διατίθεται για 5 ευρώ τα 500 γρ. (9,98 ευρώ το κιλό για την ακρίβεια…), όταν αυτός πούλησε στον μεσάζοντα 0,80 ευρώ το κιλό!

Γράφει σχετικά ο Δ.Π. ανεβάζοντας την συγκεκριμένη φωτογραφία: «ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΩΤΟ ΜΙΑΣ ΚΙ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ 0,80 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΩ ΚΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ! ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ 0,80 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ!»

Tags
Μαρίδα
Comodo SSL