Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αγορά σκάφους από τον Παγκρήτιο Ο.Φ.Σ για την έρευνα και διάσωση στη θάλασσα

Μάρτιος 13, 2020

Αγορά σκάφους από τον Παγκρήτιο Ο.Φ.Σ για την έρευνα και διάσωση στη θάλασσα

Ένας οραµατικός στόχος για τον Παγκρήτιο Όµιλο Φουσκωτών Σκαφών, ξεκινά να υλοποιείται µε την ανάθεση σε τοπικό ναυπηγείο της κατασκευής σκάφους τύπου RESCUE, το οποίο θα τεθεί στην υπηρεσία της Οµάδας Έρευνας και ∆ιάσωσης (Ο.Ε.∆) που έχει συστήσει ο Όµιλος.

Οι σχετικές υπογραφές «έπεσαν» στις 12 Φεβρουαρίου του 2020 στα γραφεία του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. στον Λιµένα Ηρακλείου, παρουσία των µελών του και σε πανηγυρικό κλίµα. «Αποτελεί µια ιστορική στιγµή για εµάς, καθώς πρόκειται για την αίσια κατάληξη της πολυετούς επιδίωξης σύσσωµου του Οµίλου, των διοικήσεων και των µελών του, προκειµένου η Ο.Ε.∆. να αποκτήσει τη µέγιστη επιχειρησιακή αυτοτέλεια και δεινότητα», υπογραµµίζει ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ. κ. ∆ηµήτρης Γιαβρίδης.

Το σκάφος, άρτια εξοπλισµένο, µε όλα τα απαραίτητα όργανα και συσκευές διάσωσης, θα είναι διαθέσιµο σε 24ωρη βάση/365 µέρες το χρόνο, σε πλωτή εξέδρα εντός του λιµένα Ηρακλείου.

Καθοριστική στην επίτευξη του στόχου ήταν η συµβολή της Περιφέρειας Κρήτης και του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, η στήριξη του οποίου επιβεβαιώνεται διαχρονικά σε κάθε ανάγκη του Οµίλου.

Η Οµάδα Έρευνας και ∆ιάσωσης
Ως µέλος της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ έχει συστήσει την Ο.Ε.∆ από το 2006. Σήµερα απαρτίζεται από 15 κυβερνήτες, τους πλέον έµπειρους του Οµίλου, οι οποίοι επιχειρούν εθελοντικά µε τα σκάφη τους, σε συνεργασία και υπό τον συντονισµό του Θαλάµου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, και του Κεντρικού Λιµεναρχείου Ηρακλείου. Η οµάδα έχει εµπλακεί µε επιτυχία σε δεκάδες καταγεγραµµένα περιστατικά διάσωσης στη θάλασσα, λαµβάνοντας πολυπληθείς τιµητικές διακρίσεις από τις τοπικές αρχές. 

ιαρκής αναβάθµιση
Με γνώµονα πάντοτε τον εθελοντισµό και την αγάπη για τη θάλασσα, το συνάνθρωπο που κινδυνεύει και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ο Παγκρήτιος Ο.Φ.Σ. και η Ο.Ε.∆. δεν θα σταµατήσουν και µελλοντικά τις προσπάθειες αναβάθµισης των επιχειρησιακών µέσων που διαθέτουν και απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των θεµελιωδών αυτών σκοπών. 

Tags
Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ναυπηγείο Κατασκευή σκάφους Σκάφος διάσωσης Εθελοντισμός
Comodo SSL