Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αγώνας «SPINNING ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» με υποστηρικτή την ΕΟΥΔΑ και χορηγό τη SHIMANO

7 Νοεμβρίου, 2022

Αγώνας «SPINNING ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» με υποστηρικτή την ΕΟΥΔΑ και χορηγό τη SHIMANO

Στις 9 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην παραλία Ξηροποτάµου Χαλκιδικής ένας άτυπος αγώνας µεταξύ των µελών της δραστήριας οµάδας µέσου κοινωνικής δικτύωσης (FB) «SPINNING ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑ∆Α» µε σκοπό τα µέλη της να διαγωνιστούν ώστε να βγούν χρήσιµα συµπεράσµατα για το πώς η τεχνική του Spinning θα µπορούσε να περάσει στην όχθη της αθλητικής αλιείας.

Συγκεκριµένα τα µέλη της οµάδας θα ψάρευαν µε κανονισµούς και µε τα αλιεύµατα να δίνουν τούς ανάλογους πόντους σύµφωνα µε τον βαθµό δυσκολίας σύλληψης τους, ενώ θα µπορούσαν να χρησιµοποιήσουν όσα καλάµια ήθελαν µε διαφορετικά c.w ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής στους τύπους των τεχνητών δολωµάτων που θα διέθεταν, έτσι µικρά τεχνητά δολώµατα από βιοδιασποµενα έως και µεγάλοι πλάνοι θα συµµετείχαν στον διαγωνισµό αυτό.

Η τοποθεσία που επιλέχθηκε θα έδινε στους διαγωνιζόµενους την ευκαιρία να ψαρέψουν σε δύο διαφορετικά τερέν:
• στον τοµέα Α που διέθετε βαθιά νερά κοντά από την ακτή µε πελαγικά κυρίως αλιεύµατα

• και στον τοµέα Β που διέθετε ρηχά νερά µε διάσπαρτες φυκιάδες µε κύρια αλιεύµατα µικρόψαρα που θα άφηναν αµείωτο το ενδιαφέρον των συµµετεχόντων.

Υποστηρικτης η Ε.Ο.Υ.∆Α

Για την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης αρχικά οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στην Ελληνική οµοσπονδία υποβρύχιας δραστηριότητας και αθλητικής αλιείας (Ε.Ο.Υ.∆Α) όπου στο άκουσµα της ιδέας ζήτησαν αναλυτική παρουσίαση της εκδήλωσης ώστε να υπάρχει ακριβής εικόνα για αυτήν και εφόσον αφορούσε την ανάπτυξη της αθλητικής αλιείας στην χώρα µας ενέκρινε την διεξαγωγή ψαρευτικής συνάντησης δεξιοτήτων.

Η συµβολή της οµοσπονδίας γέµισε µε υπευθυνότητα τους διοργανωτές αλλά ταυτόχρονα και ενθουσιασµό για την στήριξη της στην προσπάθεια αυτή όποτε έπρεπε πολύ προσεκτικά να οργανωθεί.

ΧΟΡΗΓΟΣ H SHIMANO

Το διαδικαστικό κοµµάτι είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και πλέον είχε αποµείνει η εύρεση χορηγού για την συµπλήρωση του παζλ ώστε να δωθεί και η ανάλογη ατµόσφαιρα που άρµοζε στην εκδήλωση.

Οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στον κ. Παναγιώτη Κασάµπαλη, έναν από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας «Αφοί Κασάµπαλη» αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Shimano σε Ελλάδα και Κύπρο και αφού ανέπτυξαν την ιδέα βρήκαν την ανάλογη στήριξη για την υλοποίηση του εγχειρήµατος αυτού προσφέροντας όλες τις προϋποθέσεις για την οργάνωση ενός αγώνα αλλά και τα µεγάλα έπαθλα για την πρώτη τριάδα καθώς και για το µεγαλύτερο ψάρι.

Γρήγορα γρήγορα βρέθηκαν και υποστηρικτές για την εκδήλωση αυτή προσφέροντας από πλευράς τους εξοπλισµό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών και έτσι δηµιουργήθηκε ένας φοβερός ενθουσιασµός λίγες µέρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα µέλη της οµάδας βρέθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής στο σηµείο συνάντησης εφοδιασµένοι µε τον ανάλογο εξοπλισµό αλλά κυρίως µε µεγάλη διάθεση για αγώνα και διασκέδαση.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών οι διαγωνιζόµενοι πήραν θέση στις ψαρευτρες τους και µε το σφύριγµα των κριτών ξεκίνησαν τις πρώτες τους βολές µε κύριο στόχο να το διασκεδάσουν και να απολαύσουν την πρωτόγνωρη για όλους εκδήλωση.

Η επίσκεψη των δελφινιών δεν άφησε πολλά περιθώρια για σηµαντικές συλλήψεις όµως δεν έδειχνε να ενδιαφέρει και ιδιαίτερα τους διαγωνιζόµενους µίας και ο ενθουσιασµός που επικρατούσε για την συµµετοχή ήταν µεγάλος.

Μετά το πρώτο δυωρο και µε την εναλλαγή των διαγωνιζοµένων στους αντίστοιχους τοµείς ήρθαν και οι πρώτες συλλήψεις ενώ µερικές ξαφνικές επιθέσεις στα τεχνητά δολώµατα δήλωναν την παρουσία αρπακτικών που καραδικούσαν στους τοµείς.

Έτσι κύλησε ο χρόνος του αγώνα µε πολλές βολές και δοκιµές σε όλα τα επίπεδα δίνοντας και τα αποτελέσµατα του αγώνα καθώς και την τελική κατάταξη των διαγωνιζοµένων, που τελικά έµεινε µόνο στα χαρτιά µίας και όλοι ένιωθαν νικητές για την συµµετοχή τους σε αυτό το εγχείρηµα.

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

Η ώρα των απονοµών έφτασε και οι τέσσερεις πρώτοι είχαν την χαρά να απολαύσουν µια εκπληκτική ατµόσφαιρα που δηµιούργησαν οι συµµετέχοντες καθώς και τα πλούσια δώρα του µεγάλου χορηγού καθώς και τα αναµνηστικά τους έπαθλα που θα θυµίζουν για πάντα την συµµετοχή τούς στην πρώτη προσπάθεια να περάσει η τεχνική του Spinning στην αθλητική αλιεία.

Ιδιαίτερη χαρά έλαβαν και τα παιδιά κάτω των δεκαοκτώ ετών που συµµετείχαν, καθώς η κίνηση των διοργανωτών να προσφέρουν στα νέα παιδιά τον εξοπλισµό που τους έλλειπε, ανεξάρτητα από την κατάταξη στον αγώνα, γέµισε ενθουσιασµό τους µελλοντικούς ψαράδες δίνοντας τα ένα ακόµη κίνητρο να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν τον µαγικό κόσµο του Spinning.

Έτσι κύλησε ο αγώνας αυτός στην Βόρεια Ελλάδα µε πολύ ενθουσιασµό, απίστευτες στιγµές και εικόνες αλλά κυρίως έδειξε την θέληση να δηµιουργηθούν οι ανάλογες υποδοµές ώστε και η τεχνική του Spinning να πάρει την θέση που της αρµόζει στην αθλητική αλιεία.

Εµείς σαν διοργανωτές να ευχαριστήσουµε όλους όσους συµµετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια και να τούς υποσχεθούµε ότι τα καλύτερα έρχονται!

Tags
ΕΟΥΔΑ Αγώνας Ψαρέματος Spinning Αφοί Κασάμπαλη & Σία Ο.Ε SPINNING ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ [jetpack-related-posts]
Comodo SSL