Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αλιευτικοί έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Κορίνθου (εικόνες)

30 Απριλίου, 2023

Αλιευτικοί έλεγχοι από το Λιμεναρχείο Κορίνθου (εικόνες)

Ψάρευαν παράνομα με δίχτυ χωρίς επαγγελματική άδεια – ο ένας παράνομος ψαράς είχε ξαναπιαστεί στο παρελθόν

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κορίνθου με στόχο την καταπολέμηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς, στις 30-04-2023 από ώρα 00:10 έως 03:00 εντόπισαν ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος με δύο (02) ημεδαπούς να διενεργεί αλιεία με δίχτυα στην θαλάσσια περιοχή Λουτρών Ωραίας Ελένης και Κεχρεών Σαρωνικού Κόλπου.

Εν συνεχεία, στις 03:30 πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην περιοχή Καλαμακίου Ισθμίας στο ανωτέρω ερασιτεχνικό σκάφος και στους επιβαίνοντες του από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι έφερε τετρακόσια πενήντα (450) μέτρα δίχτυ μανωμένο και αλιεύματα διαφόρων ειδών συνολικού βάρους τριάντα δύο (32) κιλών.

Ο ένας εκ των δύο αλιέων είχε εντοπισθεί ξανά το Φεβρουάριο του 2022 να διενεργεί την εν λόγω απαγορευμένη αλιευτική δραστηριότητα και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θεωρείται υπότροπος.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία και τα αλιεύματα, τα οποία διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Παράνομη Αλιεία Κόρινθος Ψάρεμα με δίχτυα Λιμεναρχείο Κορίνθου Παράνομη Ψαριά [jetpack-related-posts]
Comodo SSL