Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Άλλο ένα πλωτό ασθενοφόρο αποκτά το Λιμενικό Σώμα

1 Φεβρουαρίου, 2021

Άλλο ένα πλωτό ασθενοφόρο αποκτά το Λιμενικό Σώμα

Το νέο σκάφος πρόκειται να παραγγελθεί στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακόμη ένα πλωτό ασθενοφόρο πρόκειται να αποκτήσει η χώρας μας μετά τις διαδοχικές παραγγελίες 3 αρχικά, ακολούθως 5 σκαφών από το Λιμενικό Σώμα οι συμπληρώθηκαν φέτος από ακόμη δύο σκάφη που παρήγγειλε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το νέο σκάφος πρόκειται να παραγγελθεί από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 500.000 ευρώ. Η προμήθεια του νέου σκάφους κρίνεται απαραίτητη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών διακομιδής ασθενών με COVID19 με κατάλληλα πλωτά μέσα σε μονάδες υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.

Το σκάφος θα διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ το μήκος του θα ξεπερνά τα 11 μέτρα και το πλάτος τα 3,4 μέτρα. Με την νέα παραγγελία το Ελληνικό Δημόσιο θα διαθέτει 11 συνολικά πλωτά ασθενοφόρα τα οποία θα αναπτυχθούν στα Δωδεκάνησα στο Σαρωνικό, στο Ιόνιο, στις Κυκλάδες και στις Βόρειες Σποράδες.

Πηγή: defence-point.gr

Tags
Λιμενικό Σώμα Πλωτό ασθενοφόρο [jetpack-related-posts]
Comodo SSL