Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Θαλασσινός

Αμβρακικός Κόλπος: συνελήφθη ψαράς για παράνομη αλιεία (Φωτο)

18 Μαΐου, 2024

Αμβρακικός Κόλπος: συνελήφθη ψαράς για παράνομη αλιεία (Φωτο)

Η μάχη κατά της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο εντείνεται, με το Λιμενικό Σώμα να δραστηριοποιείται εντατικά για την προστασία των φυσικών πόρων της περιοχής.

Την νύχτα της 15ης Μαΐου 2024, μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας πραγματοποιήθηκε από το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας σε συνεργασία με το Σώμα Φύλαξης Φύσης (ΟΦΥΠΕΚΑ), φέρνοντας στο φως την παράνομη αλιεία που μαστίζει την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το e-maistros.gr, μικτό κλιμάκιο που αποτελείτο από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Α’ Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας και υπαλλήλους του ΟΦΥΠΕΚΑ διεξήγαγαν νυχτερινή επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ένας ψαράς να αλιεύει παράνομα χρησιμοποιώντας πυροφάνι και αλεμβολόγητο σκάφος. Αμέσως, από την αρμόδια λιμενική αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα των αρχών να καταπολεμήσουν την παράνομη αλιεία και να προστατεύσουν το οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου.

Το Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με άλλες αρχές, συνεχίζει να διενεργεί τακτικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις στην περιοχή, στοχεύοντας στην πλήρη εξάλειψη των παράνομων δραστηριοτήτων. Με εντατικοποίηση των περιπολιών και αυστηροποίηση των κυρώσεων, οι αρχές επιδιώκουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στους παραβάτες

Πηγή:  e-maistros.gr

Tags
Αμβρακικός Κόλπος Παράνομη Αλιεία Πυροφάνι Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας
Comodo SSL