Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΑΜΥΡΑΣ: Δεν έχουν καμία λογική οι απαγορεύσεις στην ερασιτεχνική αλιεία σε περιοχές NATURA 2000

28 Απριλίου, 2023

ΑΜΥΡΑΣ: Δεν έχουν καμία λογική οι απαγορεύσεις στην ερασιτεχνική αλιεία σε περιοχές NATURA 2000

Στην ημερίδα της Έ ΚΟΗ ( Έ κυνηγετική ομοσπονδία Ηπείρου) με θέμα τους ειδικούς περιβαλλοντολογικούς χάρτες, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 28 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος της Έ ΚΟΗ Κωνσταντίνος Κάτσενος ρώτησε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά για το φλέγον ζήτημα των τελευταίων μηνών με τις απαγορεύσεις της ερασιτεχνικής αλιείας στις περιοχές Natura 2000.

Ο Υφυπουργός, όπως θα ακούσετε και στο βίντεο, αναφέρει πως δέχεται το τελευταίο διάστημα σχετικές ερωτήσεις, όπως του κ. Νίκου Κουκούλα, προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εμπόρων & Κατασκευαστών Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας (ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Ε.Υ.Α), σχετικά με τις περιβαντολλογικές μελέτες σε θαλάσσιες περιοχές που εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας, και το κατά πόσο θα επιτραπεί ή όχι η ερασιτεχνική αλιεία.

Γιώργος Αμυράς: «Έχουμε δει στην μελέτη ότι απαγορεύεται η ερασιτεχνική αλιεία από την Κέρκυρα μέχρι την Πρέβεζα, μα είναι δυνατόν; Βεβαίως και θα επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, να βγάλουμε και κοινή ανακοίνωση. Κάποιος δεν διαβάζει σωστά την μελέτη, κάποιος δεν καταλαβαίνει κάτι άλλο, ο μελετητής ενδεχομένως έχει κάνει λάθος την διατύπωση το έχει γράψει στεγνά και βγαίνουν και λένε ότι θα απαγορεύσουν την αλιεία…» και προσθέτει, «βεβαίως και θα επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία».

Στην ημερίδα, εκτός από τον ο Υφυπουργό κ. Αμυρά παρευρέθηκαν οι Γενικοί Διευθυντές Περιβάλλοντος και Δασών Δημόπουλος και Κουτουφάς.

Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις καλές προθέσεις του κ. Αμυρά, στο παρελθόν έχουμε δει και βιώσει αντίστοιχους παραλογισμούς, όπως με την απαγόρευση στον κορονοϊό και την απαγόρευση στο Θερμαϊκό. Είναι σημαντικό ότι οι φωνές μας έφτασαν τουλάχιστον στο υπουργείο.

Δύο μόνο ημέρες μέχρι να κλείσουν οι σχολιασμοί.

Μπαίνουμε σε κάθε μια από τις 2 παρακάτω ανοιχτές Συζητήσεις της διαβούλευσης και πηγαίνουμε στο τέλος της σελίδας, όπου μπορούμε να γράψουμε το σχόλιό μας στην ενότητα “Απάντηση στο: Κεφάλαιο 4”

ΕΠΜ 5α: Περιοχές Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου: Κεφάλαιο 4

ΕΠΜ 8α: Περιοχές Natura 2000 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μέρους):Κεφάλαιο 4

Σημειώστε ότι το σχόλιο δεν εμφανίζεται αμέσως, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τον διαχειριστή της Συζήτησης. 

Βίντεο: Ευχαριστούμε τον Φίλιππο Σίντο για την παραχώρηση της δήλωσης.

Tags
Natura 2000 θαλάσσιες περιοχές NATURA Γιώργος Αμυράς [jetpack-related-posts]
Comodo SSL