Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αναποδογύρισε φουσκωτό 7 μέτρων στον Ευβοϊκό από τεράστια απόνερα

8 Ιουνίου, 2018

Αναποδογύρισε φουσκωτό 7 μέτρων στον Ευβοϊκό από τεράστια απόνερα

Φαινόμενο «τσουνάμι» που προφανώς προκάλεσε κάποιο πλοίο που πέρασε ανοιχτά στη περιοχή, αναποδογύρισε φουσκωτό σκάφος μήκους 7,5 μέτρων! Το απίστευτο αυτό γεγονός έγινε χτες το απόγευμα 23 Ιουνίου, σε παραλία του Ευβοϊκού και συγκεκριμένα στη νότια παραλία των Πεταλιών. Στο σημείο βρισκόντουσαν νωρίτερα και άλλα σκάφη για μπάνιο τα οποία είχαν αποχωρήσει όταν συνέβη το γεγονός.

Τη περιπέτεια αυτή έζησε ζευγάρι που θέλησε να απολαύσει το απογευματινό μπάνιο του σε παραλία του Νότιου Ευβοϊκού και συγκεκριμένα στην παραλία του μεγάλου Πεταλιού που βλέπει προς την Τζια. Ο κυβερνήτης αφού έριξε άγκυρα και έδεσε στην ακτή, δεν μπόρεσε να φανταστεί ότι κάποιο από τα καράβια που περνούσαν στα ανοιχτά θα προκαλούσε τόσο μεγάλη ζημιά στο σκάφος του. Πόσο μάλιστα όταν όλοι γνωρίζουμε ότι το φουσκωτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναποδογυρίσει.

 

Πως αναποδογύρισε το φουσκωτό
Οι εξαιρετικά καλές καιρικές συνθήκες δεν προμήνυαν τα μεγάλα απόνερα όπου σε μορφή τσουνάμι «έπνιξαν» την παραλία. Το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο δέκα – δεκαπέντε μέτρα από την ακτή, η άγκυρα κάθετα στη παραλία και από την πλώρη είχαν δέσει το σκάφος στην ακτή. Τα απόνερα σταδιακά έστριψαν το σκάφος, το έβγαλαν στα ρηχά και το τούμπαραν. Ο κυβερνήτης και η γυναίκα του δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα μπροστά στη δύναμη των τεράστιων κυμάτων.

 

Η βοήθεια από τις λιμενικές αρχές και η διαδικασία της ρυμούλκησης

Αμέσως ενημερώθηκε η λιμενική αρχή Καρύστου όπου στελέχη της έσπευσαν στο νησί των Πεταλιών και φρόντισαν να βρεθεί σκάφος να τραβήξει το φουσκωτό από την παραλία. Η διαδικασία ήταν δύσκολη αφού η κονσόλα και το ρολ μπαρ είχε κολλήσει στην άμμο. Το σκάφος ρυμουλκήθηκε μέχρι το λιμάνι του Μαρμαρίου όπου και γερανός, αργά το βράδυ, ανέλαβε να το βγάλει από το νερό.

Προσοχή στα απόνερα!
Με την ευκαιρία του ατυχήματος αυτού, και ενόψει του καλοκαιριού, θα πρέπει να σας επιστήσουμε την προσοχή γιατί όπως σχετικά μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης του φουσκωτού, αν τα πλοία πλησιάζουν τις ακτές χωρίς να μειώνουν ταχύτητα, θα πνίξουν κόσμο. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε όταν δένουμε σε παραλίες που βλέπουν προς τα ανοιχτά και από σημεία διέλευσης μεγάλων πλοίων. Επίσης οι ναυτιλιακές εταιρίες και τα στελέχη τους οφείλουν να σέβονται τα αυτονόητα. Τα απόνερά τους μπορεί να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές, ακόμα και κάποιο δυστύχημα, το ότι το ίδιο το πλοίο δεν εμπλέκεται άμεσα με κάποιο συμβάν δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ευθύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συχνό φαινόμενο οι ζημιές σε σκάφη από απόνερα πλοίων

 

 

 

Tags
Λιμεναρχείο Καρύστου Ευβοϊκός Πεταλιοί Αναποδογύρισε φουσκωτό Αναποδογύρισε Σκάφος Απόνερα Πλοίων
Comodo SSL