Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αναποδογύρισε Σκάφος με Πέντε Επιβαίνοντες στο Πάνορμο Φωκίδας (VIDEO)

18 Ιουνίου, 2024

Αναποδογύρισε Σκάφος με Πέντε Επιβαίνοντες στο Πάνορμο Φωκίδας (VIDEO)

Χθες το απόγευμα, στην θαλάσσια περιοχή του όρμου Λεμονιάς στον Πάνορμο Φωκίδας, σημειώθηκε ένα περιστατικό με ακυβέρνητο σκάφος που μετέφερε πέντε επιβαίνοντες. Ευτυχώς, η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς τραυματισμούς ή περιβαλλοντική ζημιά, χάρης στην έγκαιρη παρέμβαση του καπετάνιου ιδιωτικού σκάφους.

Το Περιστατικό

Στις απογευματινές ώρες, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους με πέντε επιβαίνοντες. Το σκάφος, που είχε χαμηλές κουπαστές και υπέρβαρο για τα άτομα που μετέφερε, συνάντησε δυσμενείς καιρικές συνθήκες με αρκετό αέρα και κυματισμό. Η απειρία των επιβαινόντων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το σκάφος έβαζε νερά, είχε ως αποτέλεσμα να τουμπάρει. Ωστόσο, ευτυχώς ήταν αβύθιστο.

Η Διάσωση

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής μετέβη στην περιοχή και τρία ιδιωτικά σκάφη ενημερώθηκαν για παροχή συνδρομής.

Τελικά, ένα από τα ιδιωτικά σκάφη περισυνέλλεξε τους πέντε επιβαίνοντες και τους μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά, ενώ ένα άλλο ιδιωτικό σκάφος ρυμούλκησε το ακυβέρνητο σκάφος στο λιμάνι του Πανόρμου.

Καταγραφή του Περιστατικού

Η διάσωση καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του σκάφους που βοήθησε στη διάσωση. Η γρήγορη κινητοποίηση και η συνδρομή των ιδιωτικών σκαφών απέτρεψαν τα χειρότερα. Το περιστατικό δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς.

Η επιτυχημένη διάσωση υπογραμμίζει τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την αξία της συνεργασίας μεταξύ των αρχών και των πολιτών. Ένα μεγάλο μπράβο στο καπετάνιο του ιδιωτικού σκάφους!

Tags
Αναποδογύρισε Σκάφος Επιχείρηση Διάσωσης Αναποδογύρισε βάρκα Πάνορμο Φωκίδας
Comodo SSL