Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Ανασχηματισμός με αλλαγές στην ερασιτεχνική αλιεία | Αραμπατζή: να μπει τάξη στην νομοθεσία για το ψάρεμα

4 Ιανουαρίου, 2021

Ανασχηματισμός με αλλαγές στην ερασιτεχνική αλιεία | Αραμπατζή: να μπει τάξη στην νομοθεσία για το ψάρεμα

Αλλαγές αναμένονται με την νέα χρονιά για την ερασιτεχνική αλιεία αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ΥΠΑΙΘΡΟΣ, η αρμόδια υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή προωθεί νέο νομοσχέδιο.

Το νέο νομοσχέδιο έχει σκοπό να βάλει «τάξη», όπως αναφέρει, στην αλιευτική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της παράνομης ερασιτεχνικής αλιείας και την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων.

Ο ανασχηματισμός στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Μετά τον ανασχηματισμό, στην ηγεσία του ΥπΑΑΤ τον κ. Μάκη Βορίδη θα αντικαταστήσει ο κ. Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παραμένει Υφυπουργός (αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική) η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής Σερρών. Τέλος, ο κ. Γιάννης Οικονόμου, βουλευτής Φθιώτιδας αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

«Τάξη» στην ερασιτεχνική αλιεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει το νομοσχέδιο για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, ενώ ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η διαβούλευση για την αλιεία, με έμφαση στην ερασιτεχνική.

Από την πλατεία Βάθη, έγινε γνωστό ότι το σχέδιο διατάξεων για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων αποτελεί την αμέσως επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ. Σύμφωνα με την ίδια, θα διασφαλιστεί γρηγορότερη και πιο οικονομική αδειοδότηση, «μειώνοντας το κόστος κατασκευής στο 1/7 με 1/10 αυτού που απαιτείται σήμερα».

Όσον αφορά την ερασιτεχνική αλιεία, η άτυπη διαβούλευση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε στη συνέχεια να πάρει τον κοινοβουλευτικό δρόμο. Στόχος, όπως αναφέρουν στο ΥΠΑΑΤ, είναι να μπει τάξη στην αλιευτική νομοθεσία για την αντιμετώπιση της παράνομης ερασιτεχνικής αλιείας και την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων.

Ελπίζουμε να έχει ενημερωθεί η υφυπουργός ότι υπάρχει νομοθεσία που διαχωρίζει ακριβέστατα την παράνομη αλιεία από την ερασιτεχνική και την επαγγελματική, το μόνο που χρειάζεται είναι κρατική βούληση και υποστήριξη του λιμενικού σώματος ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Αυτά, προς το παρόν…

ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

Tags
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιευτική νομοθεσία Φωτεινή Αραμπατζή Παράνομη Αλιεία Ιχθυοαποθέματα
Comodo SSL