Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ανοίγουν τα καταστήματα Ειδών Αλιείας, Ναυτιλιακών και Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας - Πώς θα λειτουργούν

4 Απριλίου, 2021

Ανοίγουν τα καταστήματα Ειδών Αλιείας, Ναυτιλιακών και Ειδών Υποβρύχιας Αλιείας - Πώς θα λειτουργούν

Ανεβάζει ρολά αύριο, Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο με αυστηρά μέτρα, και μαζί τους τα καταστήματα του κλάδου της θάλασσας, δηλαδή των Ειδών Αλιείας, Ναυτιλιακών και Ειδών Κατάδυσης

Με μήνυμα στο 13032, που θα καλύπτει τον αποστολέα για τρεις ώρες, θα μπορεί να βγει κανείς από το σπίτι του για να ψωνίσει από την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 στα καταστήματα λιανικής, έχοντας και τις επιλογές της παράδοσης εκτός (click away) ή εντός με περιορισμούς (click inside), στην πρώτη χαλάρωση των μέτρων για το λιανεμπόριο από τον περασμένο Ιανουάριο και εν μέσω του τρίτου κύματος κορωνοϊού.

Επειδή θα ισχύουν προσαρμοσμένα ωράρια καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τα καταστήματα για τις ώρες λειτουργίας.

Την ίδια στιγμή, από αύριο μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου, οριστικά κλειστό θα παραμείνει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ψώνια με click away και click inside

Click Away: Είναι η διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) κατόπιν ραντεβού.

Click Inside: H διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside).

Κατά την παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων στην αναμονή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής θα πρέπει να είναι μάξιμουμ 10 λεπτά.

Στην περίπτωση αγοράς και παραλαβής εντός καταστήματος (click inside), η επιχείρηση υποχρεούται να αναρτά με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο τον μέγιστο αριθμό καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος τηρουμένης της αναλογίας ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με μέγιστο αριθμό τα 20 άτομα.

Και στους δύο τρόπους αγοράς μην ξεχνάτε ότι είναι απαραίτητο να έχετε στείλει πριν μήνυμα στο 13032. Το μήνυμα έχει χρονικό περιορισμό, δηλαδή θα ισχύει για τρεις ώρες από τη στιγμή που ο καταναλωτής έχει λάβει την απάντηση από το 13032. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι πολίτες μπορούν να μεταβούν σε όσα καταστήματα έχουν κλείσει ραντεβού.

Τι ισχύει στο ερασιτεχνικό ψάρεμα (ΦΕΚ)

1. Η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου έως οχτώ (08) μέτρων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, καθώς και στη χρήση μάσκας.

2. Η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά, καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση ιατρικής μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης κ.λ.π.).

Η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους στο σημείο διενέργειας της ερασιτεχνικής αλιείας, ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το πλωτό μέσο, θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο. Από το Σάββατο 03 Απριλίου έως και 12 Απριλίου και ώρα 06:00 τα Σαββατοκύριακα και μόνο επιτρέπεται η μετακίνηση της περίπτωσης αυτής και με την χρήση οχήματος. Κατά τα λοιπά ισχύει η νομοθεσία περί ερασιτεχνικής αλιείας (Π.Δ. 373/85).

Προσοχή: τα σκάφη ως 8 μέτρα επιτρέπονται να ταξιδεύουν με σκοπό την αλιεία, σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ, η μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης δεν επιτρέπεται.

Tags
Απαγόρευση Αλιείας Κορονοϊός άρση απαγόρευσης αλιείας Lockdown Ψάρεμα απαγορεύσεις Κατάστημα Ειδών Αλιείας Κατάστημα Υποβρύχιας Αλιείας Κατάστημα Ναυτιλιακών Ειδών
Comodo SSL