Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Άνθιµος Νικολαΐδης: Νέα γενιά στο τιµόνι της Sail Marine

7 Ιουνίου, 2017

Άνθιµος Νικολαΐδης: Νέα γενιά στο τιµόνι της Sail Marine

Η εταιρία Sail Marine µετρά ήδη 30 χρόνια παρουσίας στο χώρο των ναυτιλιακών ειδών. Την εταιρία ίδρυσε ο πατέρας του Άνθιµου, ο αγαπητός σε όλους ∆ηµήτρης Νικολαΐδης, όπου σήµερα παραµένει ενεργός παρότι η διαχείριση έχει περάσει στα χέρια των παιδιών, Άνθιµο και Γεράσιµο. Η εταιρεία ξεκίνησε µε 1.000 κωδικούς, και αυτή την στιγµή ξεπερνά τους 4.000. Επιπλέον, παράλληλα µε την εισαγωγική δραστηριότητα, λειτουργεί βιοτεχνία που παράγει σωστικά αξεσουάρ (όπως σωσίβια κλπ.) καθώς και ορισµένα πλαστικά είδη (σηµαδούρες κλπ.)

Βρεθήκαµε στα γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, για να γνωρίσουµε τον Άνθιµο, ο οποίος όπως ο και ο πατέρας του, έχει «γεννηθεί» στη θάλασσα µε πολλές διακρίσεις και εκατοντάδες ώρες σε διάφορα σκάφη, από ιστιοπλοϊκά ως και ταχύπλοα.

 

Άνθιµε για να σε γνωρίσουµε καλύτερα, πες µας κάποιες διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα, µπορείς να µας αναφέρεις τις πιο σηµαντικές;

Το µικρόβιο της ιστιοπλοΐας, εγώ και ο αδελφός µου το κολλήσαµε από τον πατέρα µου που ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στο windsurf και από τον νονό µου, ολυµπιονίκη Τάσο Μπουντούρη. Ανήκω στην εθνική οµάδα σε διάφορες κατηγορίες από την ηλικία των 13 ετών έχοντας αρκετά πανελλήνια µετάλλια σε διάφορες κατηγορίες (ολυµπιακές και µη). Ορισµένες από τις πιο σηµαντικές διακρίσεις του εξωτερικού είναι 1η θέση Βαλκανικό Laser ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, 5η θέση ευρωπαϊκό Laser ∆ΑΝΙΑ, 5η θέση ευρωπαϊκό lighting ΕΛΛΑ∆Α, 1η θέση µεσογειακό κύπελλο laser ΤΥΝΗΣΙΑ, 1η θέση Primo cup J24 MΟΝΑΚΟ, 4ος στο ευρωπαϊκό J24 MΟΝΑΚΟ, 4oς στο ευρωπαϊκό J24 ΓΑΛΛΙΑ, 5ος στο ευρωπαϊκό J24 ΙΤΑΛΙΑ και άλλα.

 

Τι σηµαίνει η θάλασσα και το σκάφος για εσένα;

Από τότε που θυµάµαι τον εαυτό µου ασχολιόµουν µε την θάλασσα και την ιστιοπλοΐα µε αµέτρητες ώρες προπόνησης . Μου έχει δώσει πολλές στιγµές χαράς και συγκίνησης αλλά και στιγµές απογοήτευσης, όπως σε κάθε αθλητή που κάνει πρωταθλητισµό. Λόγω της αγάπης για τη θάλασσα και την γνώση που έχω για ένα σκάφος ασχολήθηκα µε αυτή τη δουλειά αν και σπούδασα Οδοντίατρος!

 

Να περάσουµε λίγο σε κάποια πιο τεχνικά θέµατα που µπορείς να µας βοηθήσεις, ντεπόζιτο καυσίµου, ποια είναι τα πλεονεκτήµατα του πλαστικού έναντι του ανοξείδωτου;

Το κυριότερο πλεονέκτηµα του πλαστικού ντεπόζιτου είναι το κόστος ∆εν διαβρώνουν και διαρκούν σχεδόν για πάντα. Το µειονέκτηµα είναι ότι δύσκολα θα βρεις ντεπόζιτο σε ότι διαστάσεις ακριβώς επιθυµείς. Βεβαία η εταιρεία της Can SB που αντιπροσωπεύουµε παρουσιάζει µια γκάµα από ντεπόζιτα αρκετά µεγάλη ώστε να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη. Όλα τα ντεπόζιτα διαθέτουν όλες τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται.

 

Πως θα πρέπει να επιλέξουµε µία αντλία σεντίνας και µε ποιό τρόπο θα τη διατηρήσουµε περισσότερο;

Την αντλία σεντίνας τη διαλέγουµε ανάλογα µε το µέγεθος της ώστε να χωράει στο µέρος που θέλουµε να την τοποθετήσουµε, τη ροη νερού της ώστε να µας καλύπτει και να βγάζει το νερό γρήγορα από τη σεντίνα µας και το ύψος που µπορεί να στείλει το νερό. Εάν η σεντίνα µας είναι σε πολύ χαµηλό σηµείο θα πρέπει να τοποθετήσουµε µια αντλία που να µπορεί να στείλει το νερό έξω από το σκάφος. Από κει και πέρα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ξεχωριστού φλοτέρ ή αντλίας µε ενσωµατωµένο φλοτέρ ώστε να µην ανησυχείτε φεύγοντας από το σκάφος µήπως πληµµυρήσει η σεντίνα. Για τη συντήρηση της καλό θα είναι να την πλένουµε µε γλυκό νερό καθώς και να την ανοίγουµε καθαρίζοντας την από βρωµιές.

Ποια είναι η σηµασία της σωστής ένδυσης στο σκάφος; Πες µας λίγα πράγµατα για τη Marine Pool.

Η ένδυση στο σκάφος είναι πολύ σηµαντική όχι µόνο το χειµώνα εξαιτίας του κρύου και της βροχής αλλά και το καλοκαίρι. Η Marinepool είναι ίσως η κορυφαία εταιρεία ένδυσης στη θάλασσα. Προσωπικά, η Marinepool είναι σπόνσορας µου στην ιστιοπλοΐα εδώ και 15 χρόνια, είναι επίσηµος σπόνσορας του Αmerica’ Cup, του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσµο, µε συµµετοχή ολυµπιονικών παγκόσµιων πρωταθλητών. Tα ρούχα της Marinepool εκτός ότι είναι τελείως αδιάβροχα και αντιανεµικά είναι πλήρως αναπνέον και αποκρούουν την ακτινοβολία του Ήλιου. Άρα από ότι καταλαβαίνουµε, πρέπει το σώµα µας εκτός από το να είναι ζεστό να µπορεί ταυτόχρονα να αναπνέει κανονικά και να µην παραµένει ο ιδρώτας µας µέσα στη νιτσεράδα. Tο καλοκαίρι επίσης εκτός το ότι µας παρέχει προστασία από τον ήλιο µας, δεν µυρίζει το σώµα µας από την εφίδρωση που προέρχεται από την ζέστη.

Tags
Sail Marine Άνθιµος Νικολαΐδης Ναυτιλιακά [jetpack-related-posts]
Comodo SSL