Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Απαγόρευση αλιείας σε ποταμούς και υδροβιότοπους

13 Μαΐου, 2019

Απαγόρευση αλιείας σε ποταμούς και υδροβιότοπους

Οι σχετικές αποφάσεις απαγόρευσης αποσκοπούν στην προστασία κατά την αναπαραγωγή των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Συγκεκριμένα στη περιοχή της Ηπείρου δεν θα επιτρέπεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, η αλιεία των ιχθύων (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα από 1η Μαΐου 2019 έως 31 Μαΐου 2019.

Σην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου και λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη που επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο θα αποθαρρύνεται η αλιεία ιχθύων και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο από 1η Μαΐου έως 25 Ιουνίου.

Στις Σέρρες σύμφωνα με σχετική οδηγία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, στους ποταμούς Στρυμόνα και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας και σε όλους τους ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια, καθώς και σε όλη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για τη Καβάλα με απόφασή του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας, Θεόδωρου Μαρκόπουλου απαγορεύεται από τις 25 Απριλίου μέχρι τις 30 Μαΐου η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία, με κάθε μέσο και εργαλείο, τόσο στον ποταμό Νέστο, όσο και στα Τενάγη των Φιλίππων, στα αρδευτικά κανάλια, τους παραπόταμους της περιοχής.

Παρόμοια απόφαση απαγόρευσης της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, εξέδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, η οποία θα είναι σε ισχύ το χρονικό διάστημα 25 Απριλίου έως 30 Μαΐου 2019 και αφορά:

1. την περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου όπου θα απαγορέυεται η αλιεία στον ποταμό Έβρο και το Δέλτα αυτού, στους χείμαρρους Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, στα ρέματα Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, στον υδροταμιευτήρα Αλεξανδρούπολης, το φράγμα Καβησσού, στους παραπόταμους του Έβρου και στους λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού.

2. την περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας όπου δεν επιτρέπεται στον ποταμό Έβρο, στους παραπόταμους Άρδα και Ερυθροπόταμο, στη φραγμαλίμνη Κομάρων, στα φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, στις τάφρους Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας, στα μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου, στο Γουρουνόρεμα Ασημένιου και στους λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς.

Πηγή: ert.gr

Tags
Απαγόρευση Αλιείας Ποτάμια Υδροβιότοποι
Comodo SSL