Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Απαλλάχθηκε το λιμάνι Καλαμάτας από 9 κατασχεμένα σκάφη

28 Δεκεμβρίου, 2020

Απαλλάχθηκε το λιμάνι Καλαμάτας από 9 κατασχεμένα σκάφη

Απαλλάχθηκε το λιμάνι της Καλαμάτας από τα 9 κατασχεμένα σκάφη, που είχαν μείνει στο νερό να ρημάζουν.

Πρόκειται για 7 ιστιοφόρα, ένα πλοιάριο αναψυχής και ένα ταχύπλοο, τα οποία ελλιμενίζονταν για μεγάλο διάστημα στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και στις 18 Σεπτεμβρίου είχαν βγει σε δημοπρασία από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Τα σκάφη αυτά εκποιήθηκαν και σταδιακά απομακρύνθηκαν, εκτός από δύο ιστιοφόρα, τα οποία ναι μεν έχουν κατοχυρωθεί στους νέους τους ιδιοκτήτες, αλλά δεν τα έχουν ακόμη παραλάβει.

Εν τω μεταξύ, τη διάλυση και απομάκρυνσή τους (μετά τη βύθιση και ανέλκυσή τους) αναμένουν το ξύλινο ιστιοφόρο “Mr. Musti”, το πολυεστερικό cruiser “Aldamir Mustafa” και το ξύλινο αλιευτικό “Passara”, μετά και τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας εκ του νόμου επιτροπής τον Ιούνιο 2019, έτσι ώστε να απελευθερωθεί από τα κατασχεμένα η νοτιοδυτική πλευρά του λιμανιού της Καλαμάτας, που έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ παροπλισμένων σκαφών.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ

Στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ελλιμενίζεται και ένα πρώην αλιευτικό, του οποίου αναζητείται ο ιδιοκτήτης για να το απομακρύνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας ζητεί επανειλημμένα την απομάκρυνσή του από το λιμάνι, με γραπτή ενημέρωση και επιστολές προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εισαγγελία Καλαμάτας. Στις επισημάνσεις της λιμενικής αρχής τονίζεται μάλιστα η κακή κατάσταση του εν λόγω ιδιόκτητου σκάφους, καθώς και το ότι η συνεχής έκθεσή του στα καιρικά φαινόμενα επιβαρύνει την κατάστασή του και υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, η Εισαγγελία Καλαμάτας κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης και να απομακρυνθεί από το λιμάνι το πρώην αλιευτικό.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Tags
Εγκαταλειμμένα σκάφη λιμάνι Καλαμάτας Καλαμάτα [jetpack-related-posts]
Comodo SSL