Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Απάτες με ψεύτικες αγγελίες πωλήσεων αυτοκινήτων και σκαφών: απέσπασαν 59.000 ευρώ (προκαταβολές)

13 Ιουλίου, 2020

Απάτες με ψεύτικες αγγελίες πωλήσεων αυτοκινήτων και σκαφών: απέσπασαν 59.000 ευρώ (προκαταβολές)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε απάτες μέσω διαδικτύου σε διάφορες περιοχές της χώρας – 8μελής σπείρα “ανέβαζε” παραπλανητικές φωτογραφίες – απέσπασαν 59.000 ευρώ από 29 άτομα (προκαταβολές)- Εξιχνιάσθηκαν από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα συνολικά (30) περιπτώσεις απάτης

Ταυτοποιήθηκαν οκτώ μέλη της ομάδας, εκ των οποίων συνελήφθησαν έξι άτομα στην Κεφαλονιά καθώς και την Πάτρα. Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες από την παράνομη δραστηριότητα τους αποκόμισαν τουλάχιστον (59.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία αποκόμιζε συστηματικά παράνομα χρηματικά ποσά, από απάτες μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα, η χρονική δράση της οποίας οροθετείται από τον Οκτώβριο του έτους 2019 έως και σήμερα, αποτελούνταν από οκτώ (8) συνολικά άτομα, έξι (6) από τα οποία συνελήφθησαν κατά την διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, πέντε (5) ημεδαποί άνδρες στην Κεφαλονιά και μια (1) ημεδαπή γυναίκα, σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των έξι συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη ταυτοποιημένων μελών της ομάδας, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδής αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών κ.α.) και στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικά ποσά από προκαταβολές που έπειθαν να τους καταβάλουν σε λογαριασμούς τους, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε (30) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο κ.α) από τις οποίες οι (29) τετελεσμένες και μια (1) απόπειρα, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από τα 29 ανυποψίαστα θύματα τους αποκόμισαν προκαταβολές που ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 59.104 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Μόνο ο ένας από τους 30 πελάτες δεν τους έδωσε προκαταβολή και δεν έχασε τα λεφτά του…

Αξιοσημείωτο, είναι τα ιδιαίτερα μέτρα που λάμβαναν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιούσαν, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) κινητά τηλεφώνα, μεγάλος αριθμός στελεχών καρτών sim , διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις τους, το χρηματικό ποσό των (405) ευρώ καθώς και ένα ι.χ.ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Το Boatfishing.gr έχει ενημερώσει αρκετές φορές τους αναγνώστες του για τις ψεύτικες αγγελίες μέσω διαδικτύου, διαβάστε σχετικά εδώ:

Αγγελίες μεταχειρισμένων σκαφών: η απάτη μέσω facebook – δύο περιπτώσεις σε μία βδομάδα

Tags
Πάτρα Κεφαλονιά Απάτη Απάτη μέσω διαδικτύου Πωλήσεις σκαφών [jetpack-related-posts]
Comodo SSL