Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψαράδες απελευθέρωσαν μαρκαρισμένο bluefin τόνο – τι ανακάλυψαν μετά από 8 χρόνια

Δεκέμβριος 12, 2020

Ψαράδες απελευθέρωσαν μαρκαρισμένο bluefin τόνο – τι ανακάλυψαν μετά από 8 χρόνια

Bluefin τόνος που πιάστηκε και απελευθερώθηκε στη Μασαχουσέτη, πιάστηκε μετά από 8 χρόνια στη Μάλτα έχοντας διανύσει ταξίδι 4.351 ναυτικά μιλίων!

Αυτό το ταξίδι του τόννου bluefin άφησε άφωνους τους επιστήμονες!

Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο ψαράς Eric Stewart, από το σκάφος Tammy Rose (που συνεργάζεται με το Κέντρο Έρευνας Πελαγικών ειδών – Blue Pelagics Research Center), έπιασε και μάρκαρε απελευθερώνοντας έναν τόνο στη περιοχή Regal Sword, στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης. Εκείνη την περίοδο, το ψάρι είχε μήκος μόνο 114 εκατοστά και ζύγιζε 20 κιλά.

Είναι απίστευτο αλλά οκτώ χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2020, ο καπετάνιος Junichi Toki έπιασε τον ίδιο μαρκαρισμένο τόνο στα παράλια της Μάλτας με το σκάφος “Tuna Princess”.

Μετά από όλο αυτό το διάστημα, και περίπου 4.351 ναυτικά μίλια, είχε μεγαλώσει αρκετά και συγκεκριμένα είχε μήκος 220 εκατοστά και 224 κιλά!

Αποτελέσματα όπως αυτό, έθεσαν σε προοπτική τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στη διαχείριση των ψαριών και του τόνου. Τα κοπάδια τόνων που βρίσκονται έξω από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ είναι εξίσου πιθανό να βρεθούν αργότερα στη Μεσόγειο.

Τονίζει επίσης τη σημασία της απελευθέρωσης των ψαριών όταν είναι μικρά, έτσι ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν για να είναι αναπαραγωγικά ενεργά και να συμβάλλουν στη μακροζωία των ειδών τους!

Πηγή: BillfishFoundation

Tags
Τόνος Αλιεία Τόννου Ψάρεμα τόννου Τονοειδή
Comodo SSL