Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟϊΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/05 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 10/05

5 Μαΐου, 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟϊΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/05 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 10/05

Απεργία στα πλοία από αύριο Παρασκευή 6 το πρωί έως και 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου. Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση τετραήμερης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση δημιουργεί πρόβλημα σε όσους δεν έχουν επιστρέψει από τις διακοπές του Πάσχα, και θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν στα κατά τόπους πρακτορεία για τα έκτακτα δρομολόγια που θα γίνουν σήμερα Πέμπτη, σε αρκετά λιμάνια της χώρας μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Βουλή, που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Κυριακή, και σε αυτές ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η ΠΝΟ οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προοπτική κλιμάκωσης, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα http://www.naftikachronika.gr/


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ:

Συνάδελφοι όλων των κλάδων,

Στις 8 Μάη 2016 τα συνδικάτα της χώρας μας έχουν προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία γιορτάζοντας και τιμώντας με τον δικό τους αγωνιστικό τρόπο την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ΠΕΝΕΝ συμμετέχει δραστήρια και αγωνιστικά σε αυτή παρά τις επιφυλάξεις που είχε για τον χρόνο που η Διοίκηση της ΓΣΕΕ επέλεξε για τον φετεινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την σκληρή και βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης και τοκογλύφων δανειστών, του γνωστού κουαρτέτου.

Στο στόχαστρό τους αυτήν την φορά είναι η ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και της κατεδάφισης των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

Είναι επίσης η νέα φοροκαταιγίδα μέτρων που συναποφάσισαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Δανειστές με τα οποία επιχειρείται νέα λεηλασία των εισοδημάτων και του βιοτικού επιπέδου του λαού και των εργαζομένων.

Στο έδαφος αυτής της ενορχηστρωμένης βάρβαρης επίθεσης εναντίον των κατακτήσεων των εργαζομένων, η συγκυβέρνηση από κοινού με το κουαρτέτο καταργούν την προστασία της πρώτης κατοικίας, παραχωρούν τα «κόκκινα δάνεια» στα αρπαχτικά επενδυτικά κεφάλαια, ξεπουλούν έναντι πινακίου φακής μεγάλες δημόσιες παραγωγικές επιχειρήσεις και τον δημόσιο πλούτο.

Με την πολιτική τους στο προσφυγικό απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι υπηρέτες των ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στηρίζουν την φιλοπόλεμη τυχοδιωκτική πολιτική τους, σφραγίζουν τα σύνορα και μετατρέπουν την χώρα και την Ευρώπη σε φρούριο παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συνθήκες αλλά και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των προσφύγων.

Ταυτόχρονα έχουν το απύθμενο θράσος να χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται τα αισθήματα αλληλεγγύης του λαού μας υπέρ των καταδιωκομένων προσφύγων τους οποίους το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση έχει συνυπογράψει τον εγκλωβισμό τους στην χώρα μας και ταυτόχρονα εδώ και μέρες έχει εγκαινιάσει τα απάνθρωπα μέτρα για τις επαναπροωθήσεις και απελάσεις στην γειτονική Τουρκία στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ε.Ε.

Στον χώρο της Ναυτιλίας η συγκυβέρνηση με την ναυτιλιακή της πολιτική ακολουθεί πιστά τα χνάρια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ) συνεχίζοντας να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των εφοπλιστών και ταυτόχρονα την πολιτική του αφελληνισμού της εμπορικής μας ναυτιλίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Παράλληλα παρά την γενική λαϊκή και κοινωνική κατακραυγή διατηρεί το καθεστώς της φοροασυλίας για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, προστατεύει την παράνομη ανασφάλιστη μαύρη εργασία, αρνείται όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να πάρει το παραμικρό μέτρο στήριξης και προστασίας των ανέργων Ναυτεργατών, νομιμοποιεί τα παράνομα παραμεσιτικά κυκλώματα που λυμαίνονται τους ανέργους….

Ταυτόχρονα οδηγεί το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά μας ταμεία στο λουκέτο και την διάλυση και τα ενοποιεί με το ΕΦΚΑ!! Με τον τρόπο αυτόν θα συνθλίψει ακόμη περισσότερο τα εναπομείναντα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα τα οποία στην διάρκεια των μνημονιακών πολιτικών έχουν συρρικνωθεί σε δραματικό βαθμό.

Η νεοαριστερά τύπου Τσίπρα – Δραγασάκη – Σταθάκη – Δρίτσα – Κατρούγκαλου αποδεικνύεται ακόμη χειρότερη των Σαμαροβενιζέλων που προηγήθηκαν και το τρίτο μνημόνιο το πλέον αντεργατικό – αντιλαϊκό όλων των προηγούμενων!!!

Αυτή η μνημονιακή πολιτική συνιστά μια σκληρή και βάρβαρη ταξική επιλογή σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση η οποία ωφελεί τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών του μεγάλου κεφαλαίου και οδηγεί τον λαό και τους εργαζομένους στην μαζική φτωχοποίηση και την εξαθλίωση!!

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο φορο-ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιβεβαιώνουν πλήρως αυτές τις εκτιμήσεις μας.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα και τις συνθήκες που διαμορφώνονται το εργατικό κίνημα πρέπει να αντιτάξει την δύναμη της ταξικής πάλης, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και κλιμάκωσης των αγώνων ως μοναδικό όπλο για να μην περάσει αυτή η πολιτική.

Μια πολιτική που δεν μερεμετίζεται, δεν διορθώνεται παρά μόνο ανατρέπεται με σκληρούς μαχητικούς και πολύμορφους αγώνες διαρκείας!!!

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται οργάνωση, ενότητα, συσπείρωση, ταξικός αγωνιστικός προσανατολισμός, μαζική παρουσία και δράση των εργαζομένων και η εξασφάλιση της πιο πλατιάς συμμετοχής τους στην λήψη των αποφάσεων, στις μορφές πάλης και διεκδίκησης πριν απ’ όλα στους χώρους δουλειάς, εκεί που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Χρειάζεται επίσης το μέτωπο της εργατικής τάξης να διευρυνθεί σε μια πλατιά λαϊκή συμμαχία με την συμμετοχή των αυτοαπασχολουμένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, της νεολαίας και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα έτσι ώστε να διαμορφώσουν συνθήκες ουσιαστικής εργατικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές με σκοπό αυτές να τις ανατρέψουν όπως επίσης και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην κατεύθυνση αυτού του μεγάλου μαζικού ταξικού εργατικού κινήματος πρέπει να κινηθεί και η παρέμβαση της ριζοσπαστικής ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς η οποία καλείται να διαδραματίσει τον δικό της πρωτοπόρο ρόλο που της αντιστοιχεί.

  • Όχι στο ασφαλιστικό τερατούργημα
  • Όχι στην διάλυση του ΝΑΤ και στην κατάργηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
  • Όχι στην φορολεηλασία λαού και εργαζομένων
  • Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ουσιαστικής προστασίας των άνεργων Ναυτεργατών
  • Υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων
  • Κατάργηση των προνομίων κα ιτης ασυδοσίας των εφοπλιστών
  • Διαγραφή του χρέους
  • Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας
  • Κατάργηση των παλιών και νέων μνημονίων. Για μια εναλλακτική επιλογή και διέξοδο σε όφελος του λαού και των εργαζομένων

 

Πειραιάς 4/5/2016

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Comodo SSL