Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Φουσκωτό Barracuda βρέθηκε στο νερό από κανονιοφόρο μετά από τρικυμία, το αναζητούσαν 10 μέρες

Μάρτιος 12, 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Φουσκωτό Barracuda βρέθηκε στο νερό από κανονιοφόρο μετά από τρικυμία, το αναζητούσαν 10 μέρες

Έσπασαν οι αλυσίδες από κανονιοφόρο, βρέθηκε φουσκωτό Barracuda στο νερό, το αναζητούσαν 10 μέρες στο Αιγαίο, εντοπίστηκε άθικτο και αξιόπλοο το χαμένο Barracuda του Πολεμικού Ναυτικού!

Μια… απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε τέλη της χρονιάς στο φουρτουνιασμένο Αιγαίο, με ένα ταχύπλοο φουσκωτό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο χάθηκε σε θαλασσοταραχή και… βρέθηκε έπειτα από 10 μέρες σε άριστη κατάσταση, πολλά ναυτικά μίλια μακριά.


Στις 19 Δεκεμβρίου η κανονιοφόρος «Αήττητος» του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν κάπου στα Δωδεκάνησα, όταν έπεσε σε φουρτούνα, με τους ανέμους να πνέουν με ένταση 9 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της θαλασσοταραχής, το πλοίο πήρε κλίση, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο φουσκωτά του να καταλήξει στο νερό, αφού έσπασαν οι αλυσίδες που το συγκρατούσαν.

Κατά την πτώση μάλιστα προκάλεσε μικροζημιές στο κύτος του πλοίου, μέχρι να καταλήξει στη θάλασσα.

Επρόκειτο για ένα «Barracuda 650», 17 ετών, εξοπλισμένο με δύο εξωλέμβιες μηχανές των 150 ίππων η καθεμία, μήκους 6,5 μέτρων.

Εκείνη τη στιγμή, εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, δεν έγινε αντιληπτή αυτή η απώλεια από το πλήρωμα του πλοίου. Λίγες ώρες αργότερα, όταν διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί, ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστεί το φουσκωτό, ενώ μάλιστα «σηκώθηκε» και πολεμικό ελικόπτερο για την αναζήτησή του.

Η ανησυχία των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού ήταν να μην καταλήξει το σκάφος, το οποίο ήταν οπλισμένο κανονικά, στις ακτές της Τουρκίας, για τους προφανείς λόγους…

Τελικώς, στις 30 Δεκεμβρίου, ένας ψαράς εντόπισε το Barracuda ανοιχτά της Σκύρου! Το φουσκωτό, που διήνυσε ακυβέρνητο το… μισό Αιγαίο, ήταν μάλιστα σε άριστη κατάσταση και επιστράφηκε στην κανονιοφόρο.

Φαίνεται πως τα Barracuda δεν βυθίζονται ούτε και… πληγωμένα.

Πηγή: Zougla.gr

Tags
Πολεμικό Ναυτικό Φουσκωτά Made in Greece Barracuda
Comodo SSL